Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álom munka miatt megéri, váltani?

Álom munka miatt megéri, váltani?

Figyelt kérdés

Féléve váltottam munkahelyet, találtam egy tök jó munkát. Jó a fizetésem, nagyon jó a csapat, viszont van egy folyamatosan visszatérő érzésem, mégpedig hogy pilótának kellene mennem. Most jött is egy lehetőség, találtam számomra megfelelő pilóta képzést, viszont ugye itt ez a szuper állás, nagyon jó és nagytudású, tapasztalt emberekkel dolgozhatok itt, egy a szektoromban kiemelt projekten. Ha nem lenne bennem ez az érzés, akkor biztos, hogy jó helyen lennék karrier szempontjából. Viszont gyerekkorom óta arról álmodok, hogy pilóta legyek, amikor először egyetemre mentem, akkor is folyamatosan erről álmodoztam, közben teljesen mást tanultam. 2018 óta ezzel küzdök, hogy havonta feljön bennem ez az érzés és mindig csak eltemetem magamban a dolgokat.

Bonyolító tényező, hogy már feleségem van, de a munkám miatt így is sokat vagyunk távol egymástól. Ezen felül van a családban egy vállalkozás is, ami ha úgy adódna, nekem kellene tovább vinnem valamikor.

2024. jan. 6. 09:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Sajnos hobbipilótának lenni talán még költségesebb mint ha egy utasszállító pilóta képzést csinál meg az ember, így ez sajnos nem jöhet szóba. A cél az utasszállító pilóta lenne, de pont a repülés szeretete miatt, ha csak oktató lennék azt sem érintene rosszul.

Az eredeti szakmámba pont a családi vállalkozás miatt visszatérhetek szinte bármikor. Hozzá kell tenni, hogy egy rakás hitelek lenne a képzés miatt.(25 millió)

A feleségem támogat, nyilván vannak benne is kérdések, de azt mondja ha ezt szeretném csináljam.

2024. jan. 6. 11:38
 12/17 anonim ***** válasza:
34%

Én is utánajártam, milyen szakma az utasszállító pilóta, szerintem egy rakat kaki az egész, el nem tudom képzelni, mi benne a jó a hatalmas felelősség, a rengeteg munkaóra, a rengeteg távol töltött idő, ótvar szállodák, meg a képzés árának megtérüléséhez, és a munkához képest ótvar fizetésben.

Kérlek magyarázd el, mi benne a jó, de ilyen baromságokat ne írj, hogy a repülés szerelmese vagy.

Mi a jelenlegi szakmád, azt sem tudtuk meg, hogy miről akarsz erre váltani?

Ha takarító vagy, és ott megfizetnek, megbecsülnek, szereted csinálni, akkor azt mondom mindenképp vágj bele a pilótaképzésbe.

Bocs, hogy felhozom a takarítót példának, de az előzmények, meg az eddigi stílusod alapján nem lepődnék meg, ha jelenleg valami tök átlag szakmával lennél elképesztően megelégedve, mondjuk általános iskola tanár vagy bármi hasonló

2024. jan. 6. 12:16
 13/17 A kérdező kommentje:

12-es elmagyaráztam, ha ebből nem érted meg akkor nem tudok mit tenni veled, ha neked ez baromság akkor látszik, hogy te csak éled az életet de nem élvezed és a repülésről semmit sem tudsz.

Hiába kérsz bocsánatot, az jön le ebből, hogy te a takarító munkát lenézed. Amúgy építőmérnök vagyok, bár gondolom neked ez is csak egy tök átlag szakma.:) mint az általános iskolai tanár a szavaiddal élve.

2024. jan. 6. 12:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Én is az építőiparban dolgozom, és az építőmérnök egyáltalán nem nagy durranás.

Ha valami műszaki mérnök lennél milliós fizetéssel, azt mondanám, nehogy válts.

De az építőmérnök, az viszonylag egy fos, a legkevésbé megfizetett szakma a mérnökök közül. Így megfontolandó.

2024. jan. 6. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
17%

"Amúgy építőmérnök vagyok"

Ettől kevés alacsonyabb egzisztenciájú mérnöki terület van, úgyhogy igen, az esetedben nem egy jó karrierutat hagynál ott hanem egy rakás sz@rt, úgyhogy az esetedben mindenképp előrelépés lenne az életben ha pilótaként tevékenykednél.

Ha normális mérnöki / műszaki területen tevékenykednél azt mondom kockázatos, de egy ilyen fos esetén nincs mitől férni, a helyedben belevágnék a pilóta képzésbe!

2024. jan. 6. 17:59
 16/17 anonim ***** válasza:

kérlek szépen, ezt fejtsd ki:

"Féléve váltottam munkahelyet, találtam egy tök jó munkát. Jó a fizetésem, nagyon jó a csapat

viszont ugye itt ez a szuper állás, nagyon jó és nagytudású, tapasztalt emberekkel dolgozhatok itt, egy a szektoromban kiemelt projekten"

Nagyon szeretném tudni, hogy ezek a mondatok konkrétan mit jelentenek, rendkívül kíváncsivá tettél, kérlek szépen ne hagyj válasz nélkül.

Nem ironizálok, semmi ilyesmi, komolyan érdekel.

2024. jan. 6. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem értem #4 miért lett lepontozva. Tökéletesen igaza van. Fel kell nőni, az álomból célt kell csinálni. Aztán mérlegelni, hogyan érhető el, ha elérhető-e egyáltalán és ha elindulsz a cél irányába akkor mi van, és igen, a negatív eshetőségeket is számításba kell venni.

Ahogy én tudom a pilótaképzés nagyon drága és egyáltalán nem garantálható, hogy ha valaki "becsenget" hogy pilóta akar lenni, akkor majd az is lesz és bejárja a világot nagyon fancy módon.

2024. jan. 6. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!