Szeged és környékén miért ennyire rosszak a diplomás munkalehetőségek?
Figyelt kérdés
Itt végeztem egyetemet és szinte semmi lehetőség nincs a városban és vonzáskörzetében. Nem gondoltam volna, hogy egy egyetemi városban ennyire nincs szellemi munkalehetőség. :/ Ti mennyi idő alatt találtatok itt diplomás munkakörben állást, esetleg átképeztétek magatokat vagy elköltöztetek?2023. dec. 31. 16:38
11/18 anonim válasza:
9-es: apósod netán sebész? Mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy otthon mütöget
12/18 anonim válasza:
Az első munkahelyeim budapestiek voltak, és mivel nem volt még elterjedve a HO, én is mentem utánuk. Valahonnan tapasztalatot is kell szeretni. Legelső szegedi munkahelyeim a COVID alatt és után voltak, és mindkét helyről a mentalitás miatt jöttem el. Azaz sem a fizetés nem volt rossz, és megtalálni sem volt nehéz őket. Sokkal jobb a helyzet a 10 évvel ezelőttihez képest is, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen diplomád, milyen tapasztalataid vannak. Nyitott szemmel kell járni és nyitottnak kell lenni akár egy pár éves "körútra" is, ha valóban az a célod hogy környékbeli cégnél dolgozz. Sajnos akkor is föl kell vértezd magad "ebben a városban úgysem találsz másik munkát" mentalitású vezetők ellen. Ami tényszerűen nem igaz, de sajnos még sokak fejében él ez a tévhit, a vezetők pedig szeretik ezt kihasználni. Amivel igazán be vagy védve az a HO, remote munkák, de oda se a "semmire" fognak fölvenni.
13/18 anonim válasza:
Nincs ipar szegeden. Vendéglátásból él a lakosság kb.
14/18 anonim válasza:
Jó berek ott vannak ahol jelen van az ipar a városok körül. Ezen cégek tudnak jo bért fizetni akik vilagszinten termelnek. Nem egy helyi agrar vagy vendéglátós cég. Autó és gepgyartó cégek, elektronikai gyártás, ezen cégek alkatrész beszallitoi stb.
15/18 anonim válasza:
Ilyen és ehhez hasonló munkalehetőségek vannak Szegeden🤗
Könyvelői pozi, igaz diploma nem kell, "csak" egy mérlegképes és 1-3 év tapasztalat. Bruttó 340-360 ezer forint. 🤣🤣🤣
2018-ban kezdő pénzügyesként kaptam bruttó 420 ezret Budapesten, úgy, hogy még nem is volt a diplomám a kezemben.
16/18 anonim válasza:
14es vagyok, nah halljam , ha nem egy világszintre gyártó autó, gep, elektronikai gyártó multi akkor ki ad jó fizetést itthon ? Gondolom mivel le lettem pontozva biztos nem így van . A kis magyar kkvk az agrariumbol , epitőiparbol vagy a vendeglatasbol ? Akik 10ből 7 esetben, tippre persze, szurken fizetnek adot csalva? Egy percet nem dolgoznék ilyen cégeknek akik a bejelentésemmel jatszadoznak.
17/18 anonim válasza:
#16: tök érdekes, hogy Németországban a sarki kisbolt is ki tud fizetni br 2-2,5 ezer eurót az alkalmazottainak, pedig hasonló árak vannak ott is, meg itt is 🤷♂️
18/18 anonim válasza:
Na majd a BYD meg a Rheinmetall elhozza a kánaánt 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!