Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora összeg a vésztartalékod?

Mekkora összeg a vésztartalékod?

Figyelt kérdés
2023. dec. 29. 08:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
1 milla.
2023. dec. 29. 12:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából semennyi mert most vettem házat.

Van még 23 ezrem tizedikéig, akkor lesz fizetésnap.

Viszont jó hír, hogy minden számla be van fizetve és tele a spájz.

2023. dec. 29. 15:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
1 éves nettó fizetésem.
2023. dec. 29. 16:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 Az szép. Rendesen bebiztosítottad magad, bár szerintem túlzás 3-4 milliónál többet vésztartalékba tenni.
2023. dec. 29. 16:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha vésztartalékra úgy gondolsz, mint kész-/számlapénz vagy valami nagyon likvid befektetés, amihez vész esetén azonnal nyúlni lehet, nem pedig minden megtakarítás, akkor 2 millió.

Azzal még bőven túl is biztosította magát. A legtöbb ember, ha megszorul és leszorítja a kiadásait, fél évi fizetésből is simán ki tud húzni egy évet. Vagy az az összeg neki nem vésztartalék, hanem az összes megtakarítása.

2023. dec. 29. 17:39
 16/18 anonim ***** válasza:
92%
13 vagyok, ez az a "vésztartalék", ami kockázatmentes, likvid állampapírban van, ha holnap szükségem van rá, csak a kamatot bukom el. A vész-vész tartalék 1000 euró és 200k forint cashben, itthon. A többi megtakarításom vagy nem likvid, vagy nem kockázatmantes.
2023. dec. 29. 23:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Nagyon nincs lekötve semmim, jelenleg épp pozitív (nominatív) értékkel jönne ki minden befektetett pénzem is. Amikor éppen lekötök pénzt azt úgy szoktam, hogy kb. 1 millió forint mindig marad folyószámlán+készpénzben. Ez elég egy teljesen új albérlet kivételére kaucióstul+plusz 2-3 havi megélhetésemre vagy valamilyen nagyobb kiadásra. Se kocsim, se saját lakásom, szüleim jó anyagi körülmények közt, munkahelyem biztos és szakmám is jó, így másikat is találhatok, úgyhogy szerencsére nem nagyon valószínű váratlan nagyobb kiadás.
2023. dec. 30. 08:32
 18/18 anonim ***** válasza:
59%

Nincs vésztartalékom, de van agy ~60 millás budapest lakásom, amit bármikor betolhatok jelzáloghitelbe, vagy ott van a 3 millás szeméályi kölcsön ha nagyon kellene komolyabb pénzmennyiség...

Csinálgattam én is ezt, hogy kp-ba meg stb-be tartogattam pénzt de unalmas mindíg ezen rugózni, meg nem megvenni olyan dolgokat amik megérik, vagy még épp kellenének is!

Mostmár leszrom, viszont semmiért se kell a szomszédbamenni, mert nincs hozzá se ez se az.

2023. dec. 30. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!