Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi tévő legyek ha úgy érzem...

Mi tévő legyek ha úgy érzem kezdőként szinte semmit nem fejlődök, viszont a fizetés és a munkakörülmények jók?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén nyáron kezdtem el dolgozni (fél éve) egy multiban mérnökinformatikus BSc végzettséggel és középfokú nyelvvizsgával IT Security területen, ami az álmom volt.

A problémám viszont azzal van, hogy úgy érzem a szintemtől jóval egyszerűbb feladatot csinálok: mindössze egy grafikus felületen "menedzselem" a vállalathoz ki és belépő dolgozók jogosultságait, azaz kb titkárnő szintű feladatokat csibálok, hogy végigkattintom egy felületen, hogy melyik csoporthoz adom hozzá az illetőt vagy épp vonom vissza a jogosultságát.

Tehát szakmailag szinte az égvilágon semmi kihívás nincs abban amit csinálok, nem kell programozni, nem automatizálok semmit, nem használom az angol nyelvet társalgás szinten stb... Nagyjából napi 1-2 óra tényleges munkát végzek (beleértve a meetingeket) az idöm többi része üresjárat. Viszont a munka kényelmes, teljes home officeból végzem vidékről (így albérletet sem kell fizetnem) a bérem pedig bruttó 870 000 (SZJA kedvezményre jogosult vagyok így nettó 653 000 forintra jön ki) + 40 000 forint cafeteria. Nagyon a jövőmet illetően sem látom, hogy hatalmas kihívások fogadnának a jelenlegi pozícióban viszont nekem az az életcélom, hogy etikus hacker vagy incidenskezelő kiberbiztonsági mérnök legyek (épp ezért is jöttem security területre dolgozni, csak nem erre számítottam).

Ti mit tennétek a helyemben, keresnétek másik helyet minél előbb és akár rosszabb fizetésért is elhelyezkednétek a szakmai fejlődés végett? Esetleg maradjak addig ameddig nincs annyi szakmai tapasztalatom, hogy biztosan megkapnám azt a bért amit jelenleg máshol is vagy magasabb bért? Esetleg a munka mellett képezzem magamat önszorgalomból, gyakoroljam az etikus hackerkedéshez szükséges technikai dolgokat (linux, python, hálózat stb...)? Esetleg végezzek egy szakirányú mesterképzést? Ha jól láttam az OE-n indul kiberbiztonsági MSc.

Ti hogyan cselekednétek a helyemben? Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat

2023. dec. 28. 15:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Orulj neki legalabb mellette nyomhatod az xboxot
2023. dec. 28. 18:21
 12/19 anonim ***** válasza:
32%
Nagy hiba lenne ezt az állást otthagyni.
2023. dec. 28. 20:50
 13/19 anonim ***** válasza:
45%

Tanulj amennyit tudsz. Kísérletezz fejleszd a tudásod. Beszélj az IT vezetővel hogy szeretnél több szakmai feladatot.

Ha ennyire laza a munkahely és HO akkor miért nem keresel egy beugrós állást vagy projekt munkát.

2023. dec. 28. 21:30
 14/19 anonim ***** válasza:
45%

Én ezt csinálnám:

1. Amig nincs meg legalább egy évem addig nem törném magam új helyet keresni. Jó a bér és rengeteg időd van (lsd 2-es pont), használd ki!

2. Ha napi 2 órát dolgozol akkor a maradék 6-ban ne youtube-ot nézz hanem tanulj valamit. Vedd úgy, hogy a cég fizet neked azért, hogy a tudásod bővítsd! Ez arany élet, vélhetően kevés ilyen lehetőséged lesz a jövőben!

3. Első körben ha a 2-es módszer valamiért nem tetszene akkor azt javaslom házon belül kérj plusz miniprojecteket. Főnökdnek, esetleg ha a cégnél van skip level meeting akkor ott jelezd, hogy - és itt legyél nagyon nagyon diplomatikus, semmiképp se azt mond, hogy napi 6 órát a tököd vakarod! - szeretnél részt venni nagyobb kihívásokban és meg tudod oldani, hogy a jelenlegi munkaköröd mellett megoldd. Ezt imádják hallani és kapni fogsz plusz melót. Azért legyél óvatos, hogy ne egy másik kulimelót sózzanak rád ami semmire sem jó és örökre a nyakadon marad. Ezért javaslom, hogy projectmunkát vagy shadowingot kérj.

4. Ha hosszútávon ezek közül egyik sem válik be akkor linkedin és hajrá. De kezdőknek most elég sovány a piac, illetve az én aranyszabályom, hogy levelé / kevesebbért SOHA nem váltunk. Ennél kényelmesebb munkát úgysem találsz, ha meg már tolni kell a szekeret fizessenek érte többet.

2023. dec. 28. 21:37
 15/19 anonim ***** válasza:
Hagyd ott ha nem szereted, nincs annál szarabb ha olyan munkát kell végezni amit nem szeretsz
2023. dec. 29. 10:24
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Egy évet várnék en is legalább. Kezdokent home officos melót vidékről nehezen fogsz találni másikat, sztem ez is mázli. Addig tennék félre minél többet amit lehet, ennyiből azert lehet jól, munkaidoben képezném magam ha nincs meló. Aztan ha megvan az egy év vagy cégen belül beszélnek valakivel, hogy szakmaibb feladatokat szeretnék vagy el kezdenek állást keresni.
2023. dec. 29. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
És talán addigra javul a munkaerőpiac is. Sok szektor esetében van visszaesés
2023. dec. 29. 12:55
 18/19 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem örülj, hogy kaptál egyáltalán valami állást sok friss diplomas informatikus szenved most az álláskereséssel.
2023. dec. 30. 08:01
 19/19 anonim ***** válasza:
79%
Ez jó fizu, dolgozz mellette be valahová szabad úszóként, de kerüld a kis magyar kkv kat leakarnak majd húzni a mocsárba.
2023. dec. 31. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!