Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 300.000 Ft-os fizetés...

Nettó 300.000 Ft-os fizetés 2024-ben jónak számít még? Vagy már kevés?

Figyelt kérdés
A jelenlegi munkahelyemen ennyit keresek jövő évtől. A tavalyihoz képest ez egy 40.000 forintos emelés. De egyre nehezebben jövök ki a fizetésből, gondolkodom hogy munkahelyet váltsak. Vélemények?

2023. dec. 26. 22:44
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

#29: nyilván ironizáltam 😂

Nemcsoda, hogy nem ajánlottak sokat neked. Gondolták neked még ez is sok 🤗

2023. dec. 28. 13:40
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez átlagos fizetés. Ha nincs felsőfokú vegzettséged, mondjuk csak erettségid és a munkakör sem igényel speciális tudást, nem is vezetői pozíció, akkor reális
2023. dec. 28. 14:09
 33/47 anonim ***** válasza:
21%
#26 Akkor valami nagyon alja munkakörben lehet. Mondom, én 4 évvel ezelőtt is többet kaptam az NI-nál, mint 300 és a bérsáv alján voltam, többek közt ezért is váltottam.
2023. dec. 28. 15:03
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Ide ne írj ilyet, mert itt mindenki programozó, orvos és burkoló egyben, 7 nyelven beszél és nettó 1 millió alatt az ágyból sem kel ki.

2023. dec. 28. 21:11
 35/47 anonim ***** válasza:
26%
2011-ben sem volt ez már jó...
2023. dec. 28. 21:34
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
IT vonalon egy nevesebb vidéki cégnél a kezdő fizetés ennyi volt 2023-ban L1 support munkakörben programozói tudás nélkül.
2023. dec. 28. 22:51
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
2011-ben dehogy nem. Hátamon pörögtem volna pár év tapasztalattal, diplomásként.
2023. dec. 29. 04:22
 38/47 anonim ***** válasza:
21%
#37 ennyi volt a fizum 2011-ben, sokat nem ért, két állásom volt, 16 órákat dolgoztam naponta, hogy meg tudjak élni.
2023. dec. 29. 05:31
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Ott van a kérdésben a válaszod: "egyre nehezebben jövök ki a fizetésből, gondolkodom hogy munkahelyet váltsak".

Azon, hogy te "egyre nehezebben jössz ki a fizetésből" változtat bármit, ha mi itt közös erővel megszavazzuk, hogy ez egy szuper fizetés, amiből remekül ki tudsz jönni?

Gondolkodsz, hogy munkahelyet válts. Nézz körül a piacon, pályázz meg állásokat, derítsd ki, hogy máshol milyen lehetőségek vannak. Ha kapsz lényegesen jobb ajánlatot, akkor válts.

(Itt megint jön egy GYK kérdés, hogy mekkora különbségért érdemes váltani. Legyen jelentős. Apró eltérésért nem érdemes vacakolni vele, hogy egy új helyre beszokj, új embereket megismerj, új ismeretlen tényezőkkel küzdj - és aztán lehet, hogy a próbaidő alatt kirúgnak és munka nélkül maradsz. Váltani csak akkor éri meg, ha vagy anyagilag jelentős a különbség, vagy a körülményekben lényegesen jobb lehetőségeket nyújtanak - olyasmiben, ami számodra fontos. Az, hogy ott van home office lehetőség csak akkor előny, ha neked ez fontos szempont. A csocsó asztal meg szerintem sehol nem döntő tényező.)

Illetve az is egy mindig nyitva levő lehetőség, hogy kérj több emelést. Jelezd, hogy több pénzt szeretnél, érvelj, hogy miért érdemled meg, tárgyalj, hogy milyen feltételekkel kaphatnád meg. Ha nem kérsz magasabb fizetést, vagy nagyobb emelést, maguktól egyáltalán nem biztos, hogy adnak többet. Miért tennék? Te fizetsz magadtól jóval többet bármiért, ha az eladó nem kér érte többet? Dehogy. Örülsz neki, hogy jó üzletet kötöttél. A bolt meg vagy elég ügyes, hozzá, hogy így is meg tudjon élni, vagy hát így jártak, csinálnák jobban.

Ha elfogadod, hogy mennyit adnak maguktól és nem jelzed, hogy neked ez kevés, akkor miért adnának többet? Ha nem jelzed, hogy gondod van, akkor nincs gondod.

Gyakran előfordul, hogy a cég erőből próbál tárgyalni és nem veszik komolyan a bérigényed, amíg be nem lengeted a felmondást. Ilyenkor nagyobb eséllyel mérlegelik, hogy könnyebben tudnak-e pótolni, mint megtartani. Van, hogy meggondolják magukat és elkezdenek ragaszkodni hozzád és akár bármit is megadnának érte. Ilyenkor újabb dilemma, hogy vajon érdemes-e elfogadni és maradni, vagy ilyenkor jobb ragaszkodni a felmondáshoz és máshol szerencsét próbálni. Van aki szerint ilyenkor már nem szabad maradni, mert a kiharcolt emelésed tartós lesz, később se fognak emelni, előléptetni, vagy becsülni. Szerintem cége és helyzete válogatja és sosem látod előre a jövőt. Neked kell tudnod, hogy milyen rizikót vállalsz be és milyet nem.

2023. dec. 30. 01:53
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Németországban élek és keresek havonta 800/1000 €-t és így is szűkösen tudok meg élni félre tenni is csak pár havonta tudok 10/20€-kat ami iszonyat kevés
2023. dec. 30. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!