A főnököm felszeretne venni 7 órában dolgozni?
Tegnap szólt a főnököm hogy februártól 6 óra helyett felvennének 7 órában.
Jelenleg a bruttó bérem 226000 Ft a nettó pedig 150.290. Fix szóval mindegy hogy 20 vagy 23 napot dolgozok.
Sajnos a béremre nem kérdeztem rá. Másfél éve dolgozom itt, és még egyszer sem emeltek.
Szerintetek mennyi lesz a lehetséges bérem?
A neten próbáltam információkat gyűjteni de az én fizetésem sem a minimálbérrel sem a garantált bérminimálbérler sem egyezik.
Egyedülálló anya vagyok és igazából minden forint jól jön de hogyha a béremet nem is emelik a plusz 1 óra többlet érdekelne.
Most vagy akkor heti 30 órában, és 35 lesz februártól.
226.000 / 30 * 35 = 263.667 lesz az új bruttó béred.
Új nettó béred: 263.667*0,665= 175.338 (kedvezmények, családi nélkül)
Vagy kiszámolod, mennyi a teljes béred.
40 órában lenne a teljes béred 301.333 (226.000/30*40)
Utána ebből kiszámolod a rész munkáidős bért,
30 órában: 301.333/40*30
35 órában: 301.333/40*35
"A neten próbáltam információkat gyűjteni"
Hát látod, pedig jobban jártál volna ha kinyitsz egy általános iskolás matek könyvet. Azt hiszem az arányszámolás 3. osztályos anyag, a szorzás-osztás 2. osztályos?
"Szerintetek mennyi lesz a lehetséges bérem?"
Mi ezt honnan tudjuk? A bér a két fél megállapodásának kérdése.
Ha a főnököd a mostani béredet veszi alapul, akkor a munkaidő növekedésével arányosan növekszik a béred is. De az sem kizárt, hogy nem arányosan növeli a béred, hanem annál többet ad. Ki tudja????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!