Mekkora fizetésemelést ad a munkáltatód 2024 januártól?
Szerintem a 18 % éves inflációnak még kevés is. Kb havonta emelkedtek ennyit az árak az idén. Szóval a KSH ferdít rendesen.
De hol van olyan, hogy jan. 1, már kapod is a béremelést? Általában megnézik az éves adatokat, és az alapján döntik el, hogy lesz-e béremelés, nálunk majd valahol tavasszal. Én sokat nem remélek, tavaly sem adtak, döglődik a cég. Szóval én váltok is munkahelyet, ahol 20 %-kal több lesz a fizetésem. Sajnos ha inflációkövető béremelést akarsz, azt csak úgy tudod megtenni, ha munkahelyet váltasz. Az új dolgozókat már muszáj olyan áron felvenni, a régieknek meg ha nem emelnek, akkor 10-15 %-a felmond, de őket pótolni új áron még mindig olcsóbb, mint mindenkinek megemelni a fizetését.
Fixen bruttó 100 ezret emelt, de nem az infláció miatt, hanem azért, mert "megérdemlem". ;)
Ilyen eddig még nem fordult elő. Biztosan az évek alatt több munkáját elvégezni képtelen dolgozó fordult meg nála, és elkezdte értékelni a régi melósait.
Én írtam a 12-es választ.
A 13-asnak üzenem: Én nem értek hozzá?
Töltsd le ezt az Excelt. A havi infláció 2023-ban már havi 0-1% volt.
A 12 "havosított" infláció - második oldal - már most is csak 7,9% , ez januárig tovább fog csökkenni, én erről beszélek.
12 hónap alatt ennyivel emelkedtek az árak. És igen, a másik kommentelőnek üzenem, hogy 23 januárban mivel 25% volt ez az adat, így igen, januárban 25% béremelést adtam.
#26 Persze, hogy nem értesz hozzá.
"12 havosított infláció" 😅
Ez mindent elárul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!