IT-ben való elhelyezkedés nehézségei!?
Hát IT állást alapból olyan helyen keress ahol vannak IT cégek. Azok pedig bizony nem a világ végén balra lesznek.
Plusz a gyakorlat fontos lett volna. Gyakornoki tapasztalat nélkül jóval megnehezíted az esélyeidet. A legjobb igazából az ha onnan csúszol át teljes állásba és később tudsz már váltani.
Vidéken eddig sem volt sok lehetőség, most meg diplomával sem egyszerű munkát találni Budapesten. Érdemjegyet nem nézi senki, szakmai tapasztalat és referenciák számítanak valamit.
Ha kölcséghatékonyan akarsz lakni BP-n, akkor bérelj lakást haverral, Kb. 100k/hó/fő a költsége. Ezt nem olyan nehéz kigazdálkodni, akár egy alacsonyabb br. 500K-s fizetésből is simán megvan.
"Nektek hogyan sikerült elhelyezkedni és mennyi idő alatt?"
Mérnökinfó diplomával, felsőfokú angol nyelvvizsgával 2 hét alatt elhelyezkedtem idén januárban br 870k + évi 650k cafeteria és 13. havi fizu bpi székhelyű multinál, elvileg hybrid munkavégzéssel de akkor járok be amikor akarok. Eleinte havi 1x jártam, de augusztus óta nem voltam a székházban (senki nem firtatta hogy miért nem megyek be). Fizuemelés a próbaidőszak lejárta után volt 10% így 957k lett a fizum ill januártól további +15% emelés így jövőre már br 1.1M ami SZJA kedvezménnyel nettó 806k + cafeteria.
"Budapesten nagyon sok a lehetőség, de napi 200km felutazás az nem igazán menne és még lakni sem tudnék"
Minek kellene ott lakni vagy napi 200km-t utazni? Az nagyon alja cég ahol nem biztosított a távmunka lehetősége... A hybrid munkavégzést hirdető cégek többségénél, ahol heti 1-2 nap bejárás az elvárt, ugyanúgy meg kell próbálni lealkudni a bejárást akárcsak a bért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!