Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Táppènzes papírt meddig kell...

Táppènzes papírt meddig kell leadni?

Figyelt kérdés
szerdán és csütörtökön nem voltam dolgozni betegsèg miatt. tegnap nem tudtam elmenni az orvoshoz mert rövidített rendelèsi időben volt. legközelebb 27.-én fog rendelni. munkahelyeken meddig kell leadni a papírt hogy ne legyen igazolatlan hiànyzás?
2023. dec. 22. 07:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Munkahelye válogatja.

Nálunk, ha jeleztük, hogy keresőképtelen állományan vagyuk, akkor arra az időre azt írták be a munkaidő-nyilvántartásba, tehát nem volt soha igazolatlan hiányzás, maximum orvosi papír nélkül nem fejtettek arra az időre bért (betegszabi, vagy táppénz). Nyilván ha legalább a keresőképessé válás napján nem adtuk le az orvosi igazolást, akkor "újratervezés" volt, és a következő bérszámfejtésnél módosították annak megfelelően a megelőző adatokat. Ha legadtuk, akkor maradt minden ugyanúgy.

Nem tudjuk, hogy a te munkáltatódnál mi a belső rend.

2023. dec. 23. 05:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Bérszámfejtésig szoktuk kérni. De kérdezd a helyi HR-t. Nyilván az első munkanap, amikor dolgoztok
2023. dec. 23. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!