Táppénzes papirt hogyan kell leadni?
Udv,
Jelenleg a cegemnek nincs könyvelője, kb 2 honap mulva lesz, addig beadom en a 0as bevallasokat, de kozbe a táppénzes papirokat le szeretnem adni.
Hol tudom ezt megtenni?
Neztem a kulonbozo nyomtatványok at, de egyiket se talaltam megfelelőnek.
Koszonom
1, nem függ a cégformától, és nem függ a tp fajtájától.
Végről van szó, tehát foglalkoztatói kell, abból meg egy van, nyomtatványon belül kell az ellátást kiválasztani.
Hogyne függne? Más nyomtatványon kell beadni egy egyéni vállalkozó táppénzes papírját, mint egy kft alkalmazottjának.
És igenis függ a táppénz fajtájától, mert a kezdő foglalkoztató igazolás egy másik nyomtatvány, mint a folyamatos keresőképtelenség lejelentése.
Cég, ember, cég!!!
És a táppénz fajtája az nem kezdő/folytatólagos, hanem tp, btp, gyáp.
A vállalkozóknál a cég fogalmába beletartozik általában az egyéni vállalkozó is, legalábbis rengeteg embertől hallani, hogy cégem van, aztán kiderül, hogy ev.
A táppénz fajtáját valóban félreérthetően (rosszul írtam), ettől függetlenül jó lenne tisztázni, hogy kezdő táppénzigénylés vagy folyamatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!