Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Táppénzes papirt hogyan kell...

Táppénzes papirt hogyan kell leadni?

Figyelt kérdés

Udv,

Jelenleg a cegemnek nincs könyvelője, kb 2 honap mulva lesz, addig beadom en a 0as bevallasokat, de kozbe a táppénzes papirokat le szeretnem adni.

Hol tudom ezt megtenni?

Neztem a kulonbozo nyomtatványok at, de egyiket se talaltam megfelelőnek.

Koszonom

2022. ápr. 4. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:
ÁNYK-n keresztül, a nyomtatvány pedig a cégformától és a táppénz fajtájától függ.
2022. ápr. 4. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:

1, nem függ a cégformától, és nem függ a tp fajtájától.

Végről van szó, tehát foglalkoztatói kell, abból meg egy van, nyomtatványon belül kell az ellátást kiválasztani.

2022. ápr. 4. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogyne függne? Más nyomtatványon kell beadni egy egyéni vállalkozó táppénzes papírját, mint egy kft alkalmazottjának.

És igenis függ a táppénz fajtájától, mert a kezdő foglalkoztató igazolás egy másik nyomtatvány, mint a folyamatos keresőképtelenség lejelentése.

2022. ápr. 4. 14:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Cég, ember, cég!!!

És a táppénz fajtája az nem kezdő/folytatólagos, hanem tp, btp, gyáp.

2022. ápr. 4. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:

A vállalkozóknál a cég fogalmába beletartozik általában az egyéni vállalkozó is, legalábbis rengeteg embertől hallani, hogy cégem van, aztán kiderül, hogy ev.

A táppénz fajtáját valóban félreérthetően (rosszul írtam), ettől függetlenül jó lenne tisztázni, hogy kezdő táppénzigénylés vagy folyamatos.

2022. ápr. 4. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!