Mennyire gáz a futárkodás?
".A társaság nagyon jó, a kollégáim jófejek és segítőkészek.Szeretek itt dolgozni"
"viszont gáznak érzem, hogy az ismerőseim, barátaim többsége egyetemre ment én meg futár lettem"
Szóval itt nem az van, hogy te pl. építészmérnök szeretnél lenni, de futárként is nagyon jól érzed magad.
Hanem úgy érzed, hogy a volt társaid az egyetemmel vágnak fel és nem tudsz többé köztük érvényesülni.
Milyen hivatást szeretnél, amihez egyetem kell?
Vagy futárként nincs elég zsé?
"viszont gáznak érzem, hogy az ismerőseim, barátaim többsége egyetemre ment én meg futár lettem.Nyilván nem akarom ezt csinálni életem végéig.....Szerintetek mennyire gáz?"
Semmivel sem gázabb mint havi 240 ezerért DIPLOMÁVAL, munkaügyi központban dolgozni, vagy tanárként, vagy minimálbérért az önkormányzatnál, kormányablakban...
Mellesleg szerinted 10 bl 7 frissdiplomás mennyit keres élete első 5 évében nettóban?
Nem sokkal többet mint a garantált bruttó bérminimum...
Ha cikinek érzed a futárkodást, akkor se pánikolj..
Csak kezd el használni a "kvázi", "tulajdonképpen", "igazándiból", "attitűd", "empirikus", "interdiszciplináris", "multidiszciplináris", "konstans", "lineáris", "logikus", "illogikus", "irreveláns", stb szavakat a megfelelő szövegkörnyezetben, és máris egyetemistának fogsz te is tűnni!
Szerintem akkor nem "gáz", ha ez egy ideiglenes módja a pénzkeresésnek, amíg nem tudsz azzal foglalkozni, ami igazán érdekel.
Pl.: Ha villanyszerelő akarsz lenni vagy jogász, csak most még kb 2 éven át kell dolgoznod, hogy megteremtsd az anyagi biztonságot, hogy eltudd kezdeni az adott egyetemi vagy okj képzést.
Én is futárkodtam még egyetem elején, mert a szakirányomban nem találtam munkát. A Netpincér, mai nevén Foodoránál voltam biciklis futás. Egyedül dolgoztam, de a futárok között volt egy általános összetartás és éttermeknél várakozáskor sok futárral beszélgettem. Szinte mindenkinek ez egy ideiglenes dolog volt, mert éppen egy egyetemi szakon tanultak, vagy hirtelen megváltak tőlük és más munkát nem tudtak találni stb...
A diplomások jó része is úgynevezett "bullshit job"-okat csinál. Mekiben dolgozó krumplisütő bölcsésznek sok esetben több a társadalmi haszna, mint nagy cégeknél az ilyen-olyan reprezentatív vagy mittudomén milyen poziban lévő diplomásnak. Ugyanígy a futárok is effektív munkát végeznek, mégha nem is mentik meg az országot a többszintű összeomlástól (mint ahogy a diplomások sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!