Mennyit keresel a legújabb KSH jelentés szerinti nettó 318 300 Ft-os mediánkeresethez képest?
A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2023 októberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nettó mediánkeresete 318 300 forint volt.
Te ehhez képest kevesebbet, nagyjából ennyit vagy többet keresel 8 órás munkával?
#32 Nekem ismerős most igazolt át az USA-ba egy szoftverfejlesztő céghez játékfejlesztőként. Előtte ilyen 12-14 órákat dolgozott, de most ő sem dolgozik napi pár óránál többet egyelőre.
Másik ismerős meg nettó egyet kap szoftverfejlesztőként a cégnél, de mellette csinál másik munkát mert annyira kevés feladatot adnak neki.
A programozó nem egy szalagmunkás, hogy számokban mérhető legyen a teljesítménye.
Ebben a szakmában napi 3-4 óra munkával teremtesz annyi értéket, mint más máshol napi 8-12 óra alatt.
#32: Senior szoftverfejlesztő vagyok. Most például 3 hónapja egyáltalan nem dolgoztam, de a fizetés ugyanúgy járt. Januártól kezdek új projekten, de ott sem tervezem túllépni a napi 2 órát.
Semmi egyedi nincs ebben, ez az IT világ, ha magasan képzett szakember vagy. Ez nem gyárimeló, hogy, rabszolgaként kell 8 órán át nyomni.
"Tehát 1 millió nettót kifizet a munkáltatód, aminek a teljes bérköltsége olyan 2 millió Ft körül van és ezért 3 hónapig nem vár el munkát és ha dolgoztat is, akkor se kell többet napi két óránál."
Ez pontosan így van.
"Értem én, hogy az IT világ így-meg úgy, meg, hogy magasan képzett vagy, de egy orvos, egy pilóta, stb. talán még magasabban képzett és talán még több felelősség van rajtuk, mégse keresnek napi 2 órával 1 millát, nekem ez a történet nem kerek."
És most hova szarjak? Én meg keresek. Más meg bohóckodik tiktokon vagy a punciját mutogatja onlyfanson és a százszorosát keresi, mint én. Lehet ezen fintorogni, meg ki is lehet használni, mindenki egyéni, szabad döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!