Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keresel a legújabb...

Mennyit keresel a legújabb KSH jelentés szerinti nettó 318 300 Ft-os mediánkeresethez képest?

Figyelt kérdés

A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2023 októberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nettó mediánkeresete 318 300 forint volt.

Te ehhez képest kevesebbet, nagyjából ennyit vagy többet keresel 8 órás munkával?

2023. dec. 21. 10:57
 31/97 anonim ***** válasza:
18%
Sokszorosát.
2023. dec. 21. 21:37
 32/97 A kérdező kommentje:
1# Elárulnád, hogy te mit dolgozol? Több ismerősöm is megkeres 1 millió nettót, de elég sokat kell dolgozniuk hozzá, de minimum 8 órát, neked mi a titkod?
2023. dec. 22. 12:20
 33/97 anonim ***** válasza:
85%

#32 Nekem ismerős most igazolt át az USA-ba egy szoftverfejlesztő céghez játékfejlesztőként. Előtte ilyen 12-14 órákat dolgozott, de most ő sem dolgozik napi pár óránál többet egyelőre.

Másik ismerős meg nettó egyet kap szoftverfejlesztőként a cégnél, de mellette csinál másik munkát mert annyira kevés feladatot adnak neki.

2023. dec. 22. 12:46
 34/97 A kérdező kommentje:
33# Nem nagyon világos, hogy miért fizet egy munkáltató egy munkavállalónak, ha nem látja el megfelelő mennyiségű munkával, ez szerintem elég egyedi eset lehet. Én akit ismerek és ennyit keres az IT-szektorban ki se lát a munkából.
2023. dec. 22. 12:53
 35/97 anonim ***** válasza:
16%

A programozó nem egy szalagmunkás, hogy számokban mérhető legyen a teljesítménye.

Ebben a szakmában napi 3-4 óra munkával teremtesz annyi értéket, mint más máshol napi 8-12 óra alatt.

2023. dec. 22. 13:00
 36/97 anonim ***** válasza:
14%

#32: Senior szoftverfejlesztő vagyok. Most például 3 hónapja egyáltalan nem dolgoztam, de a fizetés ugyanúgy járt. Januártól kezdek új projekten, de ott sem tervezem túllépni a napi 2 órát.

Semmi egyedi nincs ebben, ez az IT világ, ha magasan képzett szakember vagy. Ez nem gyárimeló, hogy, rabszolgaként kell 8 órán át nyomni.

2023. dec. 22. 13:02
 37/97 anonim ***** válasza:
100%
#34 Őszintén én sem. Én is fejlesztő vagyok és irigykedek rájuk. Ahol én dolgoztam, ott mindig volt munka, de lehet csak én vagyok béna.
2023. dec. 22. 13:09
 38/97 A kérdező kommentje:
36# Tehát 1 millió nettót kifizet a munkáltatód, aminek a teljes bérköltsége olyan 2 millió Ft körül van és ezért 3 hónapig nem vár el munkát és ha dolgoztat is, akkor se kell többet napi két óránál. Értem én, hogy az IT világ így-meg úgy, meg, hogy magasan képzett vagy, de egy orvos, egy pilóta, stb. talán még magasabban képzett és talán még több felelősség van rajtuk, mégse keresnek napi 2 órával 1 millát, nekem ez a történet nem kerek.
2023. dec. 22. 13:25
 39/97 A kérdező kommentje:
Bocs, elszámoltam. Netto 1 milliónak 1,7 millió a teljes bérköltsége.
2023. dec. 22. 13:28
 40/97 anonim ***** válasza:
13%

"Tehát 1 millió nettót kifizet a munkáltatód, aminek a teljes bérköltsége olyan 2 millió Ft körül van és ezért 3 hónapig nem vár el munkát és ha dolgoztat is, akkor se kell többet napi két óránál."

Ez pontosan így van.

"Értem én, hogy az IT világ így-meg úgy, meg, hogy magasan képzett vagy, de egy orvos, egy pilóta, stb. talán még magasabban képzett és talán még több felelősség van rajtuk, mégse keresnek napi 2 órával 1 millát, nekem ez a történet nem kerek."

És most hova szarjak? Én meg keresek. Más meg bohóckodik tiktokon vagy a punciját mutogatja onlyfanson és a százszorosát keresi, mint én. Lehet ezen fintorogni, meg ki is lehet használni, mindenki egyéni, szabad döntése.

2023. dec. 22. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!