A vidéki városokban milyen az élet, a fizetés és az emberek? Pl.: Pécs, Szeged, Sopron, Győr
foglalkozás függő.
De általában véve kevesebb munkalehetőség a verszenyszférában ha egyáltalán van, pl Szeged különösen szegényes diplomás munkahelyekben
Győrben az Audi ad olyan béreket, amik Budapesten is versenyképesek lennének.
A többi cég, gyengébben fizet.
A másik része,hogy a győri egyetem ontja folyamatosan a mérnököket, közgazdászokat,jogászokat.Mivel sokan vannak, nem lesz olyan magas a bérük, mivel a cégek válogathatnak.
Ha Szegedre jössz, egy dolgot tanulj meg, hogy ez itt nem vidék :) Ahogy a nevében is benne van: Szeged MJV azaz megyei jogú VÁROS.
Tudom, ezzel nem vagyok népszerű, de ettől nem tágítok.
Most hogy letudtuk a kötelező köröket: nekem az a tapasztalatom, hogy azonos munkakörben kb. azonos bért kapsz itt is, mint másutt. De ez nyílván szakterület-függő. A nagy kérdés az az, hogy megtalálod-e az azonos munkakört, vagy elhelyezkedsz valami sufinbiznisz kft-nél és ráfogod hogy ez ugyanaz, csak nettó 100-al kevesebbet fizet és más a feladatkör is. Nekem mindkettőről van tapasztalatom. Ezek hatására én bevallom, nem is próbálkozok már szegedi cégeknek való munkával, én távmunkázok, ezek meg főjenek csak a levükben. Sajnos nagyon elterjedt az a mentalitás az itteni vezetők részéről, hogy "fogd be a szád, itt helyben úgysem találsz jobbat". Ez pedig magában hordozza a kontraszelekció lehetőségét, olyanokat foglalkoztatnak akik vevők ezekre a rossz dumákra. Ördögi kör sajnos.
Ezzel talán az emberekről is sokat elmondtam, nagyon sok a sutyerák, balkáni mentalitású egyén, főleg a magukat magasabb szintnek képzelő "elitek" körében. Mert hogy ezek a nulla vegzettségükkel, 4-5 fős csapatokkal a hátuk mögött eliteknek is hajlamosak magukat képzelni.
Szerencsére egyre többen jönnek haza más városokból, külföldről ami hoz magával egy szabadabb, jobb mentalitást. Pl. kimondottan jót tud tenni 1-2 év UK az embereknek. Sokan költöznek ide "szerelemből" is, mindent tud a hely amit Budapest, úgy hogy közben sokkal elhetőbb. Ezek a hatások kiegyenlítik egymást.
A természet közelsége egyébként itt is megvan, attól hogy nem hegyes. 10-15 perc séta a szűk belvárosból is a vadon, nyáron meg itt a Tisza is ami végtelen lehetőség a vízen járatos embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!