Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen gépészmérnökként...

Milyen gépészmérnökként termelésben dolgozni?

Figyelt kérdés

Helló

Gépészmérnökire fogok jelentkezni és érdekelne, hogy az alábbi pozíciókban milyen dolgozni?

karbantartó mérnök, minőségügyi mérnök, folyamatmérnök termeléstámogató mérnök.

Mennyire változatos, pörgős, stresszes pozik?

2023. dec. 17. 09:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Megint szövegértési problémák vannak, mert állitottam hogy a minőségügyi mérnök végezné ezeket a feladatokat mind, csak azt hogy a megfelelő mérnökök végzik, nem az operátorok. Pl a termeléstervezést talán a termeléstervező mérnökre bíznám, a ciklusidőszámítást meg mondjuk a gépgyártás technológiára specializálódottra. Próbadarabot viszont normális helyeken igenis a minőségügyi mérnök mér, mert a nap végén az ő nyaka megy rá ha selejt kerül kiszállításra. Megértem hogy te olyan vérprofi vagy hogy mérés nélkül röngenlátással betekinted a kamiont és megállapítod a selejtszázalékot meg hogy hány szigmán belüli gyártást sikerült elérni, de sajnos a többi halandó kollégádnak mezei kézzelfogható numerikus tapasztalati módszereket kell alkalmazniuk… jobb helyeken.

Sorozatgyártásban is persze nem egyesével vannak rendelések, de vannak szériák, “batch”-ek ha már fitogtatni akarnánk azt a nyelvtudást, amelyekből igenis véges megszámolható számúra szokás szerződni és adott intervallumonként újraszerződni beszállítókkal/alvállalkozókkal. De ezt mind tudnád ha gyakorira való hülyeségek írogatása helyett inkább kitanultad volna a szakmád tisztességesen.

2023. dec. 18. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk elég nagy luxus egy cégnek mérnököket alkalmazniuk olyan kézbemocskolós, tolómérős feladatokra, amit egy technikus felé annyiért jobban megcsinál.
2023. dec. 18. 20:05
 13/18 anonim válasza:
100%
Én dolgoztam tervezőként, termeléstámogató mérnökként és folyamatmérnökként is. A termeléstámogató pozi az én tapasztalatom szerint pörgős, stresszes és nem annyira megbecsült. Én folyamatmérnökként csak folyamatfejlesztéssel foglalkozom, nemcsak gyártási területeken, termeléstámogatás nincs benne. Érdekes, többnyire nyugis, vannak érdekes projektek és lehet fejlődni. A fizum a br 900-hoz közelít.
2023. dec. 23. 15:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló milyen iparban dolgozol? Autóipar?
2023. dec. 24. 19:10
 15/18 anonim válasza:
Elektronikai ipar. Ajánlom ezt az irányt, szerintem több pénz van benne, mint a gépiparban. Fémmegmunkáló céghez pl. nem szívesen mennék. Ott a körülmények is rosszabbak. Hangos, koszos, olajköd... Autóiparban még nem dolgoztam, de úgy tudom az elég hajtós.
2023. dec. 26. 23:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon stresszes és a gyárakban dolgozó emberek általában elég bunkók.

Én megbántam, hogy gépészmérnökit végeztem nem pedig mást...

2024. jan. 10. 20:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Röviden: sz.r

Bővebben: nagyon sz.r

Üdv, egy 6 éve végzett gépészmérnök.

2024. márc. 19. 20:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Karbantartas területen a mérnök dolga a tervezett karbantartás szervezése, irányítása, gépek diagnosztikája, rezgésdiagnosztika monitorozás, esetleges tüskék kiértékelése (Fourier-transzformáció), elemzése mi okozhatja, mindezt egy gépsor szétszerelése/leallítása nélkül. Igen, mindenki képes rá tudjuk, 8 általánost igénylő tolómérős méricskélős feladat🤣
nov. 4. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!