Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, ha nem fizetnek ki?

Mit tegyek, ha nem fizetnek ki?

Figyelt kérdés

November 6-án kezdtem a munkahelyen, ami egy családi bölcsőde. Egyben másik városba költöztem, ahol szobát bérelek. 3 héten át könyörögtem, hogy írjunk munkaszerződést, és a hónap végén is csak egy december 1-től érvényeset tettek le elém, merthogy változik a minimálbér, és ne kelljen kétszer lepapírozni. Ráadásul nem is a munkáltató írta alá; az ő neve szerepel rajta, de a vezető írta alá. Azt mondták, a novemberi munkát kp-ban kifizetik. Végül utalást mondtak, de az is késve és 60 ezerrel kevesebbet fizettek, holott több járna. Rákérdeztem, technikai problémát mondtak, egy hete ígérik, hogy fizetik, de semmi. Múltkor idegesen annyi volt a válasz, hogy ma délután elutalja, ne izguljak. Ez nem történt meg még másnap sem, úgyhogy szóltam, hogy nem érkezett meg. Az volt a válasz, hogy tudja, ma este (ez tegnap volt) utal. Másnap 11:30 van, azóta sem utaltak semmit.

Megnéztem ügyfélkapun, be sem vagyok jelentve.

Ezen kívül többször felajánlottam az érvényes egészségügyi kiskönyvem (korábbi bölcsődéből van), de azt mondták, nem kell. Erkölcsi bizonyítványt kértek, holott ez is kötelező egy bölcsődében.

Nincs félretett pénzem, elment 3 havi kaucióra. Azt se tudom, ha januárban sem fizetnek rendesen, akkor miből fizetek lakbért meg a többit, amíg nem találok normális munkát. Nem költözhetek haza.

2023. dec. 16. 11:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Egy ilyen vizsgálat a helyszínen folyik és nem kap a munkáltató róla előzetes értesítést. Jobb, ha tőlem tudod."

Ritkák az ilyen ellenőrzések, mint a lottó ötös!

28 év alatt egyhez sem volt szerencsém (sajnos) mint vagyonőr (rendőrség se jön ki legtöbbször, még hívásra se).

Piacon eladóként egyszer jöttek úgy hogy kirakta nyakba a navos igazolvány, meg szerencsétlen öregasszonyt december közepén a szomszéd vegyesbe szorították be a sarokba a vpop-s gépfegyferes pénzügyőrök az egyszemélyes voltba...

Kedvem lett volna a hentesbárddal kettécsapni a fejüket!

Boldog Karácsonyt!

2023. dec. 23. 13:29
 22/27 anonim ***** válasza:

Ugye azt tudod, hogy munkaügyi probléma esetén nem a NAV az illetékes? Tehát arra nem kell várnod, hogy a NAV majd kimegy, ha a munkáltató nem fizette ki a munkabéred. Ugyanis nem tartozik a feladatkörébe ennek vizsgálata. Magyarul: A probléma nem hozzá tartozik.

A munkaügyi ellenőrzések bizony nem ritkák. Nálunk évente szinte mindig volt, de olyan is előfordult, hogy kétszer is kaptunk munkaügyi ellenőrzést. Ha egy dolgozó (vagy bárki helyette) panaszt tesz a munkaügyi hatóságnál a munkáltatóra, vagy a foglalkoztatására vonatkozóan, ki kell vizsgálniuk. Az pedig nem bentről az irodából fog megtörténni. Ott maximum annyit tudnak leellenőrizni, hogy a szóban forgó illetőt bejelentették-e, mint munkaviszonyost a NAV-hoz, továbbá azt, hogy a bepanaszolt munkáltatónak van-e már előzmény ügye, ami miatt megbírságolták már.

2023. dec. 24. 04:45
 23/27 anonim ***** válasza:

Jól van köbüki, magyarázzad meg a tizezer vagyonőrportásnak, meg takaritónak, és a többieknek még az épitkezéseken magyarországon!

Ahol kb az ilyen ellenőrzések 99%-a el van intézve egy vaskosabb boritékkal :D

Sőt, el se jut a bejelentés az ellenőrzésig, főleg ha csak egy bejelentés van...

Volt olyan melóhelyem ahonnan hőgutával vittek be a szentimrébe a mentők, rá egy évre tettek fel klímát, de azt sem azért, mert a jogszabályok szerint túl nagy hőségben dolgoztam volna (hiszen azok mindent megengednek gyakorlatilag), hanem azért, mert nehéz volt a vezetőségnek magyarázkodnia a biztonsági felvételek miatt, hogy egy munkaszüneti napon miért kellett egy zárt telephelyre bejönnie a mentőnek...

2023. dec. 24. 07:48
 24/27 anonim ***** válasza:

23-as!

Látom, te is a sértettek táborát szaporítod csak a saját példádon keresztül. A hőgutás történeted munkavédelmi probléma, nem pedig munkaügyi. Egyébként egyik munkáltató sem köteles klímát beszerelni sehova.

Építkezéseken óránként kell pihenőidőt biztosítani lehetőleg árnyékolt helyen, valamint "védőitalt" biztosítani az X Celsius fok felett húzamosabb ideig dolgozóknak. A "védőital" többnyire ásványvíz, vagy csapvíz. Nem írja elő semmi, hogy klímás felvonulási épületet kell helyette telepíteni az adott építési területre.

A kérdezőnek nem munkavédelmi és egyéb gondjai akadtak, hanem munkajogi jellegű. Biztosan tudtad értelmezni az alapkérdését, miszerint nem fizették ki rendesen a bérét. Ez a fő irányvonal, nem a te vagyonőri anomáliád, amiről egyébként is közismert tény, hogy össze-vissza foglalkoztatás van, nagyon nem tud a hatóság sem fogást találni az ilyen foglalkoztatókon, pedig már évek óta igyekszik. A kormánynak meg nem érdeke, hogy tegyen ellene, mivel a saját keze is belelógna a bilibe.

2023. dec. 25. 05:17
 25/27 anonim ***** válasza:

"Építkezéseken óránként kell pihenőidőt biztosítani lehetőleg árnyékolt helyen, valamint "védőitalt" biztosítani az X Celsius fok felett húzamosabb ideig dolgozóknak."

Nekem nem kell leírd, ismerem az összeset, a véleményem pedig annyi erről, hogy ez a hetvenes-nyolcvanas évek színvonala, ahogy sokminden más is... (sajnos)

2023. dec. 25. 10:40
 26/27 anonim ***** válasza:

"hogy össze-vissza foglalkoztatás van, nagyon nem tud a hatóság sem fogást találni az ilyen foglalkoztatókon, pedig már évek óta igyekszik."

Úgy harminc éve igyekszik, de veszedelmes tempóban ám :D

A pénztárgépek wifi-s kapcsolattartásáig a NAV szerverrel és a blokkok visszakereshetőségéig már eljutottunk.

A Digitális jelenléti ívig, meg az "okos" vagyonőrkártyákig még nem, pedig már mióta van chippes személyi igazolvány is, sőt Fényképezős-Gps-es okos csekkoló alkalmazás is amikor a szerencsétlen "kutya" körbejár, ne trükközzön...

Az egész rég digitalizálható lenne, és kijátszhatatlan egyetlen kézi terminállal!

De nem, inkább fussanak milliárdok után még 30 évig -.-

2023. dec. 25. 10:48
 27/27 anonim ***** válasza:

Látom, nem sikerült észrevenni a lényeget ->

"A kormánynak meg nem érdeke, hogy tegyen ellene, mivel a saját keze is belelógna a bilibe."

2023. dec. 26. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!