Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, ha nem fizetnek ki?

Mit tegyek, ha nem fizetnek ki?

Figyelt kérdés

November 6-án kezdtem a munkahelyen, ami egy családi bölcsőde. Egyben másik városba költöztem, ahol szobát bérelek. 3 héten át könyörögtem, hogy írjunk munkaszerződést, és a hónap végén is csak egy december 1-től érvényeset tettek le elém, merthogy változik a minimálbér, és ne kelljen kétszer lepapírozni. Ráadásul nem is a munkáltató írta alá; az ő neve szerepel rajta, de a vezető írta alá. Azt mondták, a novemberi munkát kp-ban kifizetik. Végül utalást mondtak, de az is késve és 60 ezerrel kevesebbet fizettek, holott több járna. Rákérdeztem, technikai problémát mondtak, egy hete ígérik, hogy fizetik, de semmi. Múltkor idegesen annyi volt a válasz, hogy ma délután elutalja, ne izguljak. Ez nem történt meg még másnap sem, úgyhogy szóltam, hogy nem érkezett meg. Az volt a válasz, hogy tudja, ma este (ez tegnap volt) utal. Másnap 11:30 van, azóta sem utaltak semmit.

Megnéztem ügyfélkapun, be sem vagyok jelentve.

Ezen kívül többször felajánlottam az érvényes egészségügyi kiskönyvem (korábbi bölcsődéből van), de azt mondták, nem kell. Erkölcsi bizonyítványt kértek, holott ez is kötelező egy bölcsődében.

Nincs félretett pénzem, elment 3 havi kaucióra. Azt se tudom, ha januárban sem fizetnek rendesen, akkor miből fizetek lakbért meg a többit, amíg nem találok normális munkát. Nem költözhetek haza.

2023. dec. 16. 11:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%
Így jártál, tanuló pénz. Legközelebb több eszed lesz mint dolgozni szerződés nélkül.
2023. dec. 17. 23:13
 12/27 anonim ***** válasza:

"Merre találom a foglalkoztatással kapcsolatos ügyeket?"

Mivel a munkaviszonyt a NAV-hoz kell bejelenteni, ezért azt a NAV nyilvántartásából tudod lekérdezni ügyfélkapun keresztül. Mivel a dolgozóak számfejtett és ki is fizetett bérekről havonta szintén a NAV-hoz kell benyújtania a munkáltatónak a bevallásokat dolgozóként, ezért azt is a NAV nyilvántartásából tudod lekérni.

Itt lépjél be az ügyfélkapus kódoddal a NAV rendszerbe, majd csemegézz a lekérdezési lehetőségek között.

[link]

2023. dec. 18. 03:40
 13/27 anonim ***** válasza:
Jobb oldalon lesz a közepe felé.
2023. dec. 18. 23:31
 14/27 anonim ***** válasza:

@ 9 : " Nem fogják megkérdezni, hogy akarsz-e tanúskodni vagy sem."

Te egy tankönyvi elméletből indulsz ki. Abban a keretben igazad is van.

A gyakorlat mégiscsak jelentős eltérést mutat az elmélettől. Mire eljutna odáig az eljárásban a delikvens, már régen elhal a folyamat, de leginkább a sértett fél adja fel a hercehurcát, hogy a meghurcoltatással ne kelljen szembesülni. Az emberi aljasság , a kárt elszenvedő embertársak melletti kiállás teljes hiánya ebben az emberi tömegtársadalomban mindennapi gyakorlat, maga a természetesség. Inkább nem fognak tisztességesen tanúskodni, csak ne legyen minimális kellemetlensége sem. Elvégre a munkahelyét félti, csak nem fogja kockázatni egy kollégáért ?!

Üdv a valóságban.

2023. dec. 18. 23:45
 15/27 anonim ***** válasza:

"Te egy tankönyvi elméletből indulsz ki. Abban a keretben igazad is van."

Miért állítasz olyasmit, amiről szerintem gőzöd nincs? Rengeteg tanúvallomási jegyzőkönyvet láttam már életemben és voltam részese ilyen eljárásnak mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalon az elmúlt 30 évben. Nem csak munkaügyi ellenőrzés keretén belül.

De azért jó, hogy jöttél...

2023. dec. 19. 03:55
 16/27 anonim ***** válasza:
hát akkor ideje lenne már régen, hogy leírd itt, hol és mivel foglalkozol, amire alapozva cáfolhatatlannak tartott ítéleteidet alapozod.
2023. dec. 20. 17:14
 17/27 anonim ***** válasza:

Mi ez? Vallatás?

Nem kedvelem, ha beleugatnak a munkámba és kétségbe vonják azt, amit mondok. Úgyhogy nyugodtan álljál le! Köszi.

Annyira hihetetlen, hogy hozzáértők/szakmabeliek is járnak ezen az oldalon?

Én segíteni vagyok itt, és látom a válaszaidon, hogy fingod sincs az egészről.

2023. dec. 21. 03:51
 18/27 anonim ***** válasza:

Jaj hagyjuk már, az a tanúvallomás, hogy "nyilatkozzon írásban" az epapiron stb-n keresztül kábé, vagy kiküldi postána kérdőívet "tanuvallomsra felhívás" aztán küldjed vissza kitöltve 8 napon belül, ha nem akkor meg jön az idézés.

Legtöbb esetben meg sem keresnek...

2023. dec. 22. 14:08
 19/27 anonim ***** válasza:
20-30 éve ugyanaz megy a magyar munkáltatásban, ha akkora penge lenne itt az igazságügy meg a bíróságok és az ellenőrök akkor már rég nem itt tartanánk, meg nem járna ki az ország harmada dolgozni külföldre!
2023. dec. 22. 14:10
 20/27 anonim ***** válasza:

E-papíron keresztül, meg postán megy szerinted a gyakorlatban egy ilyen eljárás? :) :) :) :)

Egy ilyen vizsgálat a helyszínen folyik és nem kap a munkáltató róla előzetes értesítést. Jobb, ha tőlem tudod.

Légy kedves és fejezd be, mert akkora baromságokat állítasz, hogy az még a kopasznak is hajmeresztő!

2023. dec. 23. 04:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!