Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem fizetnek ki? Mit tudok...

Nem fizetnek ki? Mit tudok ellene tenni? Gondolkodtunk azon hogy feljelentjük de az több évig is elhúzódhat.

Figyelt kérdés

Építésen dolgozom, 2 éve vagyok a mostani cégnél, nagyon szeretem akárkinek mentünk dolgozni mindig időben fizetett, most új épitkezésen vagyunk és nem hajlandó az ottani főnök fizetni, az októberi fizetésem várom, az én főnököm is már napi szinten hivogatja a masikat hogy fizessen ki minket mivel ugye ő se kap fizetést.

A párom pénzéből élünk.... nagyon szégyenlem miatta magam mivel babát vár és táppénzen van nem kap elegendő fizetést hogy mindent időben fizessünk.

Mikor legutóbb szólva lett az embernek hogy addig nem megyünk vissza amíg ki nem fizet, kitiltott minket minden csoportbol. Persze ha fizet akkor se fogunk vissza menni egy ilyen helyre. Mit tudok tenni? Az uj helyre is csak jövőhéten megyünk de majdnem 1 millióm van bent nála....

Persze a pénzt csak igérgette az elején.

Már 1 hete nem voltam bent dolgozni , mivel mondta a fonokom hogy ne menjek be mivel nem kapunk pénzt.

Ja es kiderült hogy vannak ott olyanok akiket 3 honapja nem fizet csak nem értem miért nem lázadtak még fel.

Mielőtt oda mentünk utána néztünk a cégnek és jók voltak a bevételei meg minden.

2023. dec. 15. 15:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos kérdés:

Milyen jogviszonyban vagy azzal a céggel, akinek dolgozol, és akitől a fizetést várod?

Ugyanis nem mindegy, hogy munkaviszony, megbízási jogviszony, vagy vállalkozási szerződés alapján végzed a munkád.

Mindegyik jogviszonyt más törvény szabályoz (MT, Ptk.), ebből kifolyólag az ilyen helyzetnek is eltérő a megoldási lehetősége.

2023. dec. 16. 03:18
 12/19 A kérdező kommentje:

Bevagyok jelentve, alá lett írva egy szerződés, van olyan benne hogy leadás után 30 nappal fizetnek de mar rég eltelt a 30 nap.

Dolgoztam tovább mert, ha megkapom a pénzem akkor mégtöbbet kapok nem csak azt az 1 havit.... de akkor lehet hiba volt, meg ha már valamibe bele kezdtünk akkor azt be kell fejezni

2023. dec. 16. 13:08
 13/19 A kérdező kommentje:
Függ a fizetésem attol hogy a fonokom kap e, sajat valalkozása van es alvállalkozóként vagyunk most ezeknél, vele dolgozom. Ha neki nincs bevètele mert nem fizetik ki akkor nekem se lesz honnan
2023. dec. 16. 13:11
 14/19 A kérdező kommentje:
De mar a párom is tiszta ideg mar tegnap fel akarta hivni azokat akik nem fizetnek... meg mar ram is haragszik hogy miert nem tudtunk rendesen utána nézni annak a helynek...
2023. dec. 16. 13:12
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Szedjétek vissza, amit csináltatok, csak előtte szóljatok, hogy ez lesz... Ne mondjátok, hogy mikor, azt elég mondani, hogy a válaszától függ, akár azonnal. Minimális (de azért ésszerű) türelmi időt hagyjatok kialkudni, mint valami emberrablók, mert pont jogotok van hozzá. Pár nap késéssel lehet menni visszaszállítani mindent, addigra elalszik kicsit, ha őrizteti. Ott lesz a pénz.

Kivéve, ha a főnökötök zsebében van, és ti csak mentek a mesével, kedves kis gyanútlanok.

2023. dec. 16. 18:27
 16/19 anonim ***** válasza:

"Bevagyok jelentve, alá lett írva egy szerződés, "

Nem ez volt a kérdés! Még mindig nem válaszoltál pontosan a kérdésemre!

Milyen jogviszonyban dolgozol neki? Nem az érdekel, hogy be vagy-e jelentve (mert ebből nem derül ki a jogviszony), hanem, hogy milyen szerződést írtál alá vele? Munkaviszonyra vonatkozót, megbízási jogviszonyra vonatkozót, vagy vállalkozási szerződést?

Nem érted, hogy ettől függ, mit tudsz tenni a kialakult helyzettel????

Egy következőnél ezt írtad: "alvállalkozóként vagyunk most ezeknél,"

Írd már meg, hogy mi van!!!!!

2023. dec. 17. 08:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Egy komoly vállalkozásban van arra pénz, hogy az emberek ki legyenek fizetve addig amíg bevétel érkezik. Nulla tartalékja van a cégnek? Miből vesz eszközöket, gépeket? Ha komplett munkát nyer el amiben mondjuk több millió az anyagár amit meg kell finanszírozni pár hónapig míg visszajon az ára azt miből fizeti ki? Vagy ti csak oraberbe elmentek dolgozgatni cégeknek ? Érdekes egy vállalkozás.
2023. dec. 17. 09:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Neked elsősorban a saját főnöködre kéne hatnod, hogy az nem a te problémád, hogy őt nem fizetik ki... és ő is 0 bevétellel dolgozik (meg gondolom rajtatok kívül mások is) hónapok óta, azt jól van az úgy?
2023. dec. 17. 16:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
18: ezt én sem értem, hogy a főnökét nem okolja. Feljebb a 17es választ is én írtam.
2023. dec. 17. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!