Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mentek el nagyszámban...

Miért mentek el nagyszámban orvosok külföldre, amikor ők vannak szinte csak normálisan megfizetve?

Figyelt kérdés
Nem elég nekik a milliós fizetés? Azért az ingyenes egyetem jó volt itt. Orvosoktól pont azt várná az ember, hogy ezek mellett maradnak. Erre konkrét generáció hiányzik.
2023. dec. 14. 23:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
mert nem hülyék, én is elmentem, miért ne mennének?
2023. dec. 14. 23:43
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem a fizetés az, amivel bajuk van?

((Surprised Pikachu face))

2023. dec. 15. 00:03
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt keres 1 milliót a pusztulat kórházban, külföldöm 3-4 milliót és sokkal jobb körülmények között. Én sem értem, miért mennek.
2023. dec. 15. 00:19
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A pénz egy része a dolognak. A munkakörülmények és a lehetőségek pedig a másik. Hiány miatt alapból jóval több ügyeletet kell elvállalni, ami valljuk be alapból nem egyszerű dolog. A korházaink minősége pedig néhol elég szar.
2023. dec. 15. 00:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A német orvosok meg azt mondják, hogy Svédországban "érdemes orvosnak lenni".

2023. dec. 15. 01:11
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Németországba azért mennek magyar orvosok mert a német orvosok sem hülyék, hogy abban a putri országban dolgozzanak tele beeső drogos török-afgán-szír stb... "pácienssel", inkább elmennek Norvégiába vagy Svájcba ahol sokkal jobbak a körülmények és a fizu. Ezért van orvoshiány németben.

"Nem elég nekik a milliós fizetés?"

De, elég lenne a milliós fizetés, de minek maradjon ha ugyanazért a munkáért máshol a tízszeresét kapja és jobbak a körülmények is?

"Azért az ingyenes egyetem jó volt itt"

Igen, valóban jó volt, ezt senki nem vitatja. Viszont ha a kormány / egyetem nem írat alá olyan tanulmányi szerződést amivel meggátolná a kivándorlást akkor miért ne tennék? Pusztán felebaráti szeretetből? Ilyen erővel azt a kérdést is felteheted hogy miért nem megyünk ki Afrikába önkénteskedni.

2023. dec. 15. 01:34
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert igy mukodik a vilag ha szar valahol akkor onnan erdemes tovabb menni
2023. dec. 15. 05:23
 8/20 anonim ***** válasza:
70%
A bölcsészdiplomáimmal pont ugyanabban a sávban vagyok, mint orvosként lennék (1.231 az illetmény 6-10 év tapasztalattal), plusz több juttatás, mint amit egy orvos kapna, tanulna ezért a rosseb 12+6+6 évet.
2023. dec. 15. 07:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor voltam a szekszárdi rendelőben. Egy lepratelep az egész, kb 60 év vissza az időben. Azon agyaltam, hogy kb bárhol máshol szebb helyen dolgoznak a városban. Gondolom ez sok más helyen is így van.
2023. dec. 15. 08:26
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked elég a minimálbér, másnak nem elég a milliós fizetés. Nem vagyunk egyformák.
2023. dec. 15. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!