Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikor jönnek rá a multis...

Mikor jönnek rá a multis vezetők, hogy attól mert Covid óta elkezdték berendelni a munkavállalókat, nem fog nőni a hatékonyság?

Figyelt kérdés

Nálunk már Covid előtt is bevett szokás volt a home office, majd 2 évig home office volt. Tavaly elkezdték heti egy, most már két napra berendelni az embereket, olyan pozikban, ahol online negoldható lenne a munka. Persze a munkavállalókat nem igazán kérdezték erről, sokan vidékről ingáznak be, nyilván az utiköltséget mindenki maga állja, valamint a home office-pótlékot is lecsökkentették. Akivel eddig beszéltem, mind egyetértett, hogy hatékonyabban tud otthonról dolgozni, nem kell feleslegesen órákat utazással töltenie, az irodában meg csak zavarja, ha a kollégák egymással beszélgetnek, random kávézgatnak az íróasztala mellett.

Nem lenne megoldás, ha annyira nyomatják itt a socializing dolgot, hogy munkán kívül találkozzanak az emberek, vagy egy fix meetingre bejöjjenek az irodába?

Gyakran mikor én bemegyek, kb egy kollégám sincs bent, mert mindenki maga dönti el, mikor óhajt bemenni. Így mi értelme van egyáltalán az irodák fenntartásának?

2023. dec. 14. 17:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Jaj nehogy azt hidd, hogy te olyan különleges vagy, szoftverfejlesztőből is Dunát lehet rekeszteni.

Na de ha ennyire nem kell dolgoznod, idelinkelhetnél egy hivatalos kutatást, ami szerint tényleg hatékonyabbak az emberek az irodában. Ma bementem, majd 2 órát ebédeltünk. Otthon mikor főzöm a kaját, valaszolgatok emailekre. Sokkal hatékonyabban megy minden.

2023. dec. 15. 12:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Hat a tény az, hogy te itt vergődsz, míg én otthon ülök azt mutatja, hogy én biza különlegesebb vagyok nálad :)
2023. dec. 15. 13:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Olvastam pár hónapja egy cikket ami szerint majdnem a legkisebb a hone officos melok aránya nálunk az egész eu-ban , talán valami 4 %. Egész eus átlag olyan 12 % volt. A három top országban a betolthető pozik 20 %-a home officban is elvegezheto volt. Asszem ìrorszag vagy Finnország volt a topon kozel 25 %al. Szoval megint gondolo ma nyugat a hulye, hogy ott működik náluk bezzeg nem , a csillogó keleten. Van hova fejlődni. De mìg a munkavalllalok ezt nem értékelik nagy előnynek és nem állnak ki mellette, netán akar úgyis, hogy inkább döntenek ilyen melok mellett addig sose lesz itthon változás. Pedig ha jól emlékszem a cikkre akkor boduletesen alacsonyak voltak a számok a többi EUs országhoz képest.
2023. dec. 15. 18:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos csak akkor van full home office, ha full remote állás. Külföldi cégnek is lehet melózni angolul, barátnőm párja így teszi.
2023. dec. 16. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!