Mi számít ma elfogadható fizetésnek nettóban?
Ha nincsenek adósságaid, és nem is gyűjtesz konkrétan semmire, akkor is az az egészséges, ha a fizetésed 20-30%-át tartalékolod (ha meg adósságaid vannak, akkor nyilván nem tartalékolsz, hanem törlesztesz).
Egy egészséges infrastruktúra fönntartása legalább 100-150 000 Ft, ha ketten béreltek egy lakást, akkor lakás bérleti díj fele (kb 100-150 000 / 2 = 50-75 000), közel ugyanannyi a rezsire és fogyóeszközökre. Ha saját az ingatlan, akkor meg nem bérleti díjra költesz, hanem közel ugyanannyit elköltesz elektronikai eszközökre, bútorokra, és nem árt tatarozásra is félretenni évi 1 millió körüli összeget, ennyit úgyis elköltesz.
Egészséges, normális minőségű élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkek havi 100 000 Ft. (Alig több mint heti 20 ezer Ft!!!! Igazából egy komolyabb bevásárlás alig jön ki belőle, szóval nagyon szűkös ez is.)
Egyéb költőpénz havi 100 000 Ft ezt nem részletezném, mindenkinek más és más. (Szintén nagyon szűkös, pl. egy héten belefér egy mozi, egy gyros, 2-3 sör és kifújt. Amelyik héten fodrászhoz mész, ne menj moziba :D)
Összesen: 100 vagy 150 000 + 100 000 + 100 000 = 300 vagy 350 000 Ft, ha rárakom a 20-30%-ot akkor 360 000 és 455 000 Ft közötti összeg jön ki.
#17: Ez az óriási nagy tévedés.
Cask egyetlen egyet említek, hogy ne kelljen ragozni és regényt írni.
12h műszakból egységsugarú biorobot hazajár aludni. Egy több nyelven beszélül nemzetközi csapatban dolgozó projectmanager meg hibrid munkavégzéssel heti 2-3 napot HO-ban dolgozik. Ugyanazok az igényei a lakhatás és ruházkodás területén (nem a személyes igényekre gondolok, hanem pl. kell egy otthoni iroda/dolgozósarok megfelelő IT és egyéb eszközökkel, vagy éppen ruházat.)
Élethelyzettől, munkától, lakhatástól mindenképpen függ. Attól is függ, hogy ki hogyan áll bizonyos árakhoz és már alapvetően lélektanilag mit akar elfogadni. Én például a legtöbb albérlet árát fizetéstől függetlenül nem vagyok hajlandó elfogadni. Akármennyi pénzem lenne, egy bizonyos pont felett be nem tenném a lábamat. Én igazából beleképzelem magamat abba, ha kiadnám a lakásunkat és én nem kérnék akkora pénzeket.
Úgyhogy ez teljesen egyéni, hogy ki hogyan áll az élethez és a környezethez.
250E alatt keresek, de nem albérletben vagyok. Egy traumatikus helyzetből adódó hitelt nyögök tavaszig, ami miatt nehézségeim vannak. De úgy néz ki, hogy onnantól sínen leszek. A nehézségek ellenére így is ötször üdültem az évben 2-3 napok alatt, tehát végülis megoldottam mindent ebből is. Ha kereken 250E vagy 260E körül kerestem volna már az évben, az már könnyebbséget okozott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!