Vannak itt vegyészek, vegyészmérnönök PhD végzettséggel, esetleg vezető pozícióban, akik szívesen vallanának a fizetésükről?
Tudom, sok mindentől függ a dolog (helyszín, tapasztalat, felelősségkör, munka típusa stb...), ezért is szeretném jobban felmérni a helyzetet. Persze akkor vagyok korrekt, ha én is elárulom az enyémet, plusz így legalább láthatjátok, mikre gondolok mint válasz.
Szóval nekem van egy gyógyszervegyész-mérnök MSc-m, illetve egy kutató vegyész PhD-m szerves kémiai területről. 2 év munkatapasztalattal a hátam mögött egy kisebb budapesti cégnél dolgozom, két vegyész beosztottam van, szerves kémiai kutatómunkát irányítok, nagyjából laborvezetői szintűnek vallanám magam. Ezen paraméterek mellett bruttó 1.100.000 a havi alapbérem, plusz időnként vannak feladatok amik bónuszosak, ha ezeket is beleszámoljuk, átlag 1,2-1,25M Ft körül viszek haza, de ezek nagyon változóak. Cafeteria évi 400.000 (nettó).
Köszönöm előre is aki megosztja magáról ezeket :)
U.I. írjanak nyugodtan a vezetői szerepben lévő BSc-vel, MSc-vel rendelkezők is.
Azért a bruttó 1,1 millió nem átlagos szerintem még Phd végzettséggel csoportvezetőként sem. Ez mindenképp átlag feletti.
Egyébként a brutto 1 millió azért nem olyan kiugró manapság. IT szektorban vagy közgazdászként simán el lehet erni 2-3 év tapasztalattal is főleg multiknál persze. (Vegyeszkent azért nem hiszem.)
Bocsesz a késői válaszért, remélem még aktuális :)
Cégnevet nem írhatok, mert szigorúan veszik nálunk a bérek privát info jellegét, nem szeretik ha reklámozzuk a fizetésünket. De annyit elárulhatok, hogy ez egy kicsi (50 fő alatti) budapesti központú cég, magyar tulajdonossal, magánkézben (nincs állami vonatkozás).
Annyit viszont tudni kell, hogy én se ezzel a fizuval kezdtem. PhD vagy nem, sose vezetőként kezd az ember, 11 hónapig kutató vegyész voltam 675.000 bruttó kezdővel, utána lettem laborvezető 900.000-ért, majd újabb 14 hónap múlva kutatásvezető, ekkor értem el az 1,1M alapbért +bónusz. Szerintem olyan munkahely nem létezik ahol ezt a lépcsőmászást át tudod ugrani. A kérdés inkább az, hogy mennyire vagy megelégedve a céggel pár év után, ők mennyire elégedettek veled, mennyire van lehetőség cégen belüli fejlődésre (nagy multiknál ez sokkal lassabb és nehezebb, ez a kis cégek előnye, hogy személyesen tudsz beszélni a CEO-val ha akarsz).
Mellélőttél, nem ismertem a CEO-t az állásinterjúm napjáig, ugyanúgy jelentkeztem az állásra mint bármelyik átlagember, profession.hu-n találtam a melót, 3 kör interjúm volt a vezetőséggel mire felvettek. Az első évben sima laboratóriumi vegyészként dolgoztam, tök átlagos "random vegyész"-ként, de bizonyítottam a tudásom, ambíciót mutattam a feletteseimnek. Kipróbáltak engem mint labormenedzser, itt megint bizonyítanom kellett, újra 3 hónapos próbaidőre kerültem. Simán kigolyóztak volna ha alkalmatlan vagyok. Nem vagyok semmilyen vezetőnek a haverja...
Úgy értettem az előző posztomat, hogy egy nagy multinál esélytelen, hogy a közvetlen feletteseden kívül bárkivel leülj tárgyalni bármiről. A kisfőnöködnek elmondhatod a bajodat, ambícióidat, aki szerencsés esetben talán tud intézni valami előrelépési lehetőséget, de ez ritka (őt is kiröhögik, ha odaáll az igazgatótanács elé ezzel, vagy már eleve tojik az ügyre és oda se megy senkihez az érdekedben). Felsővezetéssel, upper managementtel, igazgatótanács taggal sose fogsz beszélni, nem hogy találkozni velük mondjuk egy MOL-nál vagy Richternél. A kis cég előnyét úgy értettem, hogy úgy működik mint egy kis falu: mindenki ismer mindenkit, ott járkál a CEO köztünk, ugyanazon a folyosón mint mi. Ha bizonyítasz nála, azt személyesen fogja látni, és egy évvel később már komoly érv van a kezedben ha elé állsz.
Jó pofa dolog csókosnak lenni, de nem ez az egyetlen módja a haladásnak. Aki puszipajtás, az egyből a vezetői pozícióban kezd. A többiek (mint én is) talpraesettséggel és a munkához való megfelelő hozzáállással tudnak feljebb kerülni, vagy gyorsan, vagy lassabban, de nem lehetetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!