Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg rossz a vagyonőr munka?

Tényleg rossz a vagyonőr munka?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert elvileg itt a közeli városban hamarosan indul egy ingyenes személy és vagyonőr tanfolyam és szívesen elvégezném, viszont nagyon vegyes a megítélése ennek a szakmának, ahogy látom.

Akik esetleg ebben dolgoznak, tudnának róla írni picit? Egyébként nem örökké ezt szeretném csinálni, csak ideiglenesen, jövőre szeretnék egy "komolyabb" tanfolyamot elvégezni, csak arra még nincs meg a keretem, addig gondoltam a vagyonőrt megoldásnak.

2023. dec. 11. 10:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

20-as vagyok…

Meg amikor a 20-30 ezer Ft/m2 fa parkettát áruló boltban ajánlottak parkettást csiszolásra, aki a hézagokba rozslisztet tett, ami kipergett, plusz bogaras volt, 7 évig fúrták ki maguk a kukacok az egész lakasban, majd keltek ki a lisztbogarak. 7 évig fekete morteinnel kellett szórnom az egész lakást. És ez volt a kisebbik gond, a többi mutatványát el sem mesélem, mert senki nem hinné el.

2023. dec. 25. 11:32
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon vegyes a megítélése ennek a szakmának,"

Kizárólag a foglalkoztatás jogszerűsége miatt. Ahogy valaki már említette az építőipart, ahol általános a hasonló helyzet.

Ott is vannak normális foglalkoztatók (jogkövetők) és vannak olyanok, akik kihasználják a dolgozók tájékozatlanságát -> fekete, vagy szürke foglalkoztatás. Ebben rejlik a veszélye.

2024. jan. 8. 04:16
 23/31 anonim ***** válasza:
Érdekes.... Dolgoztam egy pár áruházban. A legtöbb helyen ilyen fogatlan, kiélt, 50 és 70 közötti búbánat volt a biztonsági őr, nem hiszem hogy olyan jól keresnek. Egyébként láttam olyan hirdetést, nem is egyet hogy 1100/1300ft/óra....
2024. jan. 8. 08:38
 24/31 anonim ***** válasza:

Áruház 1400-1500-1600-at fizet, focimeccs 1800-2000-et, de oda "kiállás" is ajánlatos.

1100-1300 meg az alatta levő kategória az a végzettséget meg igazolványt sem igénylő sima portásmunka.

Áruház azért fizet többet, mert ha "lopás van" és intézkedni kell akkor minden esetben kötelező a rendőrséget értesíteni, és ott a jegyzőkönyvezésnél kérni fogják a vagyonőrkártya számát (biuzonyítvánnyal lehet csak kiváltani a kártyát), továbbá az intézkedő vagyonőr mehet tanuvallomást tenni a rendőrségre szabadidejében.

Erre szoktak jobb helyeken 5-10 ezer ft "elfogási pénzt" adni, mivel egy félnapját tutira elviszi az embernek a pihenőidejéből..

2024. jan. 8. 09:47
 25/31 anonim ***** válasza:
Kórházban is mehet tanúskodni a biztonsági őr, mikor egy drogos meg akarja ölni az orvost, vagy valakit és le kell fogni. Tesóm egy időben jó párszor tanúskodott. Ott nem kapott plusz pénzt ezért. Mehetett a szabadidejében.
2024. jan. 8. 21:34
 26/31 anonim ***** válasza:

Hát jah, nem mindehol adják.

Újlengyeltől Lengyelországig futnak a Pintér járulékcsaló maffiaszálai...

Hányás az egész iparág a kamarájukkal együt, gyakorlatilag ezek privatizálták a rendőrség egy részét, és civilek a kakukkmadarak benne...

2024. jan. 8. 22:20
 27/31 anonim ***** válasza:
A tetves nemzetbiztonságiaknak persze ez nem fáj, vag ynem mernek lépni a Pintér ellen, mivel éhes kutya nem mar a kézbe ami enni ad...
2024. jan. 8. 22:21
 28/31 anonim ***** válasza:
59%
Attól függ hol kell őrizni vagy mit stb. Én is vagyonőr vagyok ráadásul nő 😄 de sajnos nincs a környéken más munkalehetőség és én is addig tervezem amíg nem indul be a vállalkozásom. Itt lényegében tehervonatokat kell kísérni párban. Én a barátommal vagyok ő intézett be. De ugye ha nem hozol senkit akkor mindig másik kollégával vagy be osztva. A munka idő nem fix. Leginkább autós vonatokat kell kísérni az ország egyik végéből a másikba. Az pedig legtöbb esetben olyan 35 óra de van hogy el húzódik volt már 72 óra is mondjuk akkor már a pénz is jó,mert az óra bér 1500. Vannak helyben őrzések is ha valahol hosszabb ideig le tesznek szerelvényt. Ezek leginkább 48 órasak de van hogy rövidebbek. Viszont van, hogy olyan helyre kell menni, hogy nincs állomás, se semmi. És télen ez gáz pláne ha tartályos vonatról van szó és mozdony sincs. Beosztás sincs fix, akkor kell menni ha a főnök hív. Viszont nem liheg a nyakadban néha felhív, hogy minden oké e. Ha kísérni kell akkor meg csak ülni kell a mozdonyon és akkor eszel mikor akarsz stb. Viszont a WC már gázosabb, mert a mozdonyon nincs így csak akkor tudod megoldani, ha valahol megáll a vonat és a mozdonyvezető közli, hogy innen nem megy tovább majd jön az éjszakás.
2024. febr. 29. 23:45
 29/31 anonim ***** válasza:
26-os… Tavaly a nevezett cég megkapta az összes magyarországi kórház biztonsági felügyeletét. Kiszerveztek mindenkit. Több 100 órát-t kell dolgozni, garantált bérminimumért, vagy annyiért sem. Éjszakai pótlék nincs. Rabszolga munka lett.
2024. márc. 3. 00:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet rossz meló, csak vidéken kb lehetetlen vele állást találni. Vagyonőr iskola annyi van mint állat, munka meg semmi. Arra a 2-3 hirdetésre ami van jelentkezik ki tudja hány vagyonőr. Mivel vagyonőr iskola van vagy hat darab a városban, de munka tényleg nincs. Annak éri ez meg inkább aki Budapesten lakik vagy hasonló nagy városban.
aug. 26. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!