Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg rossz a vagyonőr munka?

Tényleg rossz a vagyonőr munka?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert elvileg itt a közeli városban hamarosan indul egy ingyenes személy és vagyonőr tanfolyam és szívesen elvégezném, viszont nagyon vegyes a megítélése ennek a szakmának, ahogy látom.

Akik esetleg ebben dolgoznak, tudnának róla írni picit? Egyébként nem örökké ezt szeretném csinálni, csak ideiglenesen, jövőre szeretnék egy "komolyabb" tanfolyamot elvégezni, csak arra még nincs meg a keretem, addig gondoltam a vagyonőrt megoldásnak.

2023. dec. 11. 10:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%
9-es… Bátyám biztonsági őr egy kórházban, többet keres mint én. Túlórák meg vannak most tiltva, tehát a pótlékokkal ennyi neki. Én kettő diplomával, nyelvtudással rendelkeznek, kiemelt helyen. Az alapfizetésem a szakmunkás bérminimum, arra vannak még adható pénzek, ami most az emeléssel lecsökkent, tehát ugyan annyit fogok keresni jövőre is, mint idén. Egy fillért nem emelkedik a fizetésem. A fizetésem egyébként öt részből van annyi, mint a bátyámnak. Ebből az alapfizetésem 296400 és a nyelvizsga pótlékom a bruttó 10 000 Ft az fix. A többit bármikor elvehetik, tehát annyit sem Keresek akkor, mint egy biztonsági őr. Most hogy emelni kell a fizetést, el is vettek belőle pontosan annyit. Felelősségem az meg elég nagy. Ha a régi munkahelyemen dolgoznék, ahova kellett a diploma, ott jóval kevesebbet keresnék mint bátyám, mert ott nem volt plusz pénz.. Három év múlva pedig annyi fizetést fogok kapni, mint a takarítónő. Mikor a minimálbért és a szakmunkás bérminimumot egy szintre fogják hozni. Akkor fogok elmenni takarítónőnek, aztán pamacsolgatok egész nap, felelősségem pedig nulla lesz. Nem kell a nyelvtudásomat, semmit használom, nem kell gondolkodom. Nem lesznek határidők, nem baszogat senki. Nyugodtan élhetek. 48 éves vagyok, ebből 36-ot végigtanultam. Ha takarítónő leszek, akkor többet nem kell befektetnem pénzt a tanulásba, hanem mindent költhetek magamra.
2023. dec. 13. 22:45
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok…volt évfolyamtársnőm most fejezte be a tanári pályafutását 20 év után, Sopronban lakik, kijár Ausztriába es most ott reggeliztetős, recepciós, jóval többet keres. Ja es ha takarítónő leszek, akkor 2-kor végzek, mehetek haza es egész héten vállalhatok magántanítványt, amit most nem tudok, mert este 6-kor érek haza. 3-4000/óráért, ha napi kettő órát nyomok, akkor az heti 10 óra, havi 40 óra, az plusz 120-160.000, máris többet keresek, mint jelenleg. És a hétvégém is szabad. Igazából már most is erősen gondolkodom rajta, mert a fizum nem emelkedik jövőre. S ebben tudod mi a szégyen? Hogy 46 éves koromban jutottam el a Balcsihoz először, míg a villanyszerelő ék már 20 éve is saját hajója van a Balatonon…meg családi háza, én meg egy rohadt szemüveget nem tudok venni, a régivel vakoskodok, 3 méterről senkit nem ismerek fel. De újra nincs lóvé, aztán hitelem sincs.
2023. dec. 13. 23:00
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Üdv! 8 évvel a hátam mögött annyit mondanék erről, hogy maga a munka nem rossz, de a körülmények, a foglalkoztatás jogszerűsége (bejelentés, járulékfizetés), illetve az elvárások sokszor lehetnek rosszak, szakszerűtlenek, akár még törvénytelenek is az "igenis gazdám" munkáltatói felfogás miatt...

Szóval akadnak jó helyek, de könnyen bele lehet tenyerelni a világi trágya helyekbe is.

Pár alapszabály, hogy kollégáknak főnököknek csak a munkáról érdemes beszélni, sem egymásról sem magánéletről SEMMIT, vagy nagyon minimálisat körvonalakban.

4-6 óránál többet egy nap állni tilos (saját izületeidet, gerincedet teszed tönkre)

Napi 7 óra nyugodt alvás KÖTELEZŐ!

Továbbá ERŐSEN AJÁNLOTT két-három havonta a járulékbefizetést ellenőrizni, hogy eleget tett-e a munkáltató ezen kötelességének...

Ahol ez nem megoldható, ott csak addig szabad melózni ameddig kenyérre kell, különben majd elköltöd gyógyszerekre, meg orvosra végül koporsóra!

2023. dec. 22. 13:56
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

13-as

Igen, a bejelentésre nagyon figyelni kell, mert azt sokszor elfelejtik. Vagy a minimálbérre jelentenek be, a többi zsebbe megy. Sok helyen a körülmények is áldatlanok, ott tényleg csak ideiglenesen szabad melózni, aztán ha lehet, továbblépni.

2023. dec. 22. 16:13
 15/31 anonim válasza:
41%

#11 igazat ír, nem értem, miért pontozták le 40%-ra...

Én is jelenleg takarítói állást keresek, vagy más segédmunkát, diplomásan, mert nekem is kb ennyi volna a fizum diplomás munkakörben, mint a 11-esnek, ami ráadásul minőségi diploma és felelősségteljes! Az iskolai takarító is kb 1500 FT-ot keres óránként, egyes dipis szakmák viszont napi 9 órásak, hétvégi kötelező továbbképzéssel, így az órabér ugyanaz, mint pl az iskolai takarítóké: kb 1500 FT / óra, nettóban!

Ez a magyarországi helyzet! Az intellektust fel akarják számolni, tanulás nélküli munkáért ugyanannyit adnak, mint bizonyos fajta értékes diplomás munkákért, órabérre számolva!

(Nyilván vannak jól fizetett diplomák is, főleg a pénzügy terletén.)

A KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS (!) is elveszi az időt, ezt tartsuk szem előtt. Szerintem a továbbkpzés vagy akkor volna működő, ha önként választhatná az ember ennek idejét, módját, és/vagy ha megfizetné az ott töltött órákat a cég / intézmény (vagy eleve legalább fél milla volna a netto fizu).

2023 decemberben történt megint fizetésemelés számos szakágban, na de a segédmunkások számára is! Most lett 1600 Ft körül a netto órabér, egyes diplomás szakokon. Csupán ennyi, és azonos a segédmunkák netto órabérének átlagával!

2023. dec. 22. 19:53
 16/31 anonim ***** válasza:
64%

15-ös.

Villanyszerelő / egyéb gépész végzettséggel, mindegy, hogy szakmunkás-e vagy diploms e, mert volt két kollégám a nyáron aki egyetemet csinálta mellette levelezőn. Bkv-nál metró alagutakba extrém veszélyes körülmények között dolgozva (mélység akár 8-10 méter alattad, vonatsínek, elvileg feszmentes pálya, plusz éjszakai műszak is van). Nettó 1700-ra jön ki az órabér.

(168 óra, hétköznapi 8 óra bruttó 430.000)...

Ismerősöm buszsofőr, most lesz 5 éve a cégnél, bruttó 800.000 túlórákkal, hétvégi munkával, éjszakázással...

55 évesen gyakorlatilag semmire sem mond nemet... (nem mer)!

Magyarországon nincsenek csodák!

2023. dec. 22. 22:25
 17/31 anonim válasza:
50%

#17-es, értem én, na de hogy diplomáért -már amelyekért- is csak 1500 Ft-os órabér... Ez megalázó! És magyarországi valóság!

Aki egy csomót tanul, gürizik egyetemmel, főiskolával, miért kap szinte ugyanannyit, mint (az iskolát el nem váró) takarakítói munkakörben dolgozók egy része?!

Nem beszélve, hogy pl a kőművesek meg hülyére keresik magukat, szinén kevésbé minőségi iskolai tanulményokkal, és kevesebb év tanulással... Meg számos más szakmunkás is.

Aránytalan a fizetés!! Ez is jelentős probléma!

2023. dec. 22. 22:41
 18/31 ultraboy ***** válasza:
55%
Azt mondom hogy a vagyonőrködés azoknak való akik inkább a kényelmesebb, fizikálisan nem megerőltető tevékenységet akarnak csinálni. Nem mellesleg jó helyeken, jól lehet vele keresni. Nyilván nem teszel össze egy házra, de jól megtudsz élni belőle. Legalábbis Pesten mindenképpen
2023. dec. 22. 22:53
 19/31 anonim ***** válasza:
54%

Az a leggázabb, hogy magyarországon alkalmazottként élve kb semmiből sem "teszel össze" egy házra, vagy ha mégis, akkor az olyan is...Építeni sem hagynak már! Mai világba elképzelhetetlen az ami a 80-as évek kaláka munkáit jelentette, közbe sokan méga mai napig azokban a házakban élnek, meg vesznek fel hitelt, hogy egyáltalán meg bírják őket venni valahogy!

Magyar ember mindent lenyel...

2023. dec. 22. 23:11
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

17-es, 11-es vagyok

Az hagyján, h szakmunkásként mennyit keresnek, de 48 évem alatt 1-2 kivételével mind gané munkát végzett. 5-7 nap alatt keresett mind annyit, amit én egy hónapban, de ha én olyan munkát végeztem volna, kirúgnak fizetés nélkül. Amikor nekem, nőként kellett magyarázni a “mesternek”, hogy nem kellene beázott, vizes, peneszes falra festeni, hanem le kellene kaparni, glettelni, penészgátlót a festékbe, plusz izoláló festéket, meg hagyni kiszaradni, akkor majdnem megvertek engem. Még a milliárdos építkezési vállalkozó főnök is kijött vitatkozni, h jó ez úgy…majd 3 nap múlva dobta le a festéket, átütött a beázás, penész folt, néztek nagyot. Főleg mikor kinyomtttam az ezermester újságból, a hogyan fessünk falat cikket laikusoknak…🤣

2023. dec. 25. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!