Normális elvárás ez egy boltvezető részéről?
Múlt héten voltam interjún egy eladói munkára, és a boltvezető kiemelte, hogy futni kell a tolvajok után.
Én meg úgy vagyok vele, hogy fut a f.szom nem vagyok hajlandó kockáztatni a testi épségemet. Nem vagyok biztonsági őr, nem azért vagyok (lennék) ott hogy azt figyelgessem ki lop. Oké ha látom hogy a szemem előtt rakja a táskájába a csirkefarhátat akkor szólnék a bizti őrnek, de úgy gondolom, egyéb iránt nem az én dolgom ezzel foglalkozni.
Szerintem offolom az állást.
Vélemény?
Ezt a baromságot most találtad ki. Egyik vezető sem akarhat ilyen f@szságot.😂
Persze fussál a tolvaj után, hagyd ott a boltot közben meg a haverjai kirámolják a fél kócerájt amíg te futkosni voltál.
:D
"Nem értem mi értelme, ha utána is futsz, sikerült beérni, akkor ott az utcán mégis mit kellene csinálnod vele?"
Semmit, de követheted, és folyamatosan tarthatod a kapcsolatot mobiltelefonon a rendőrséggel személyleírást, helyzetet közölve!
kb 10-15 perc alatt odavezényelnek egy járőrt aki le fogja szedni ahol éppen jártok!
Nem egy tolvajt / zsebest kapattam már így el!
Még amikor elmentem üzletbe őrködni akkor is csak lesett a szolgálatvezető ezen a módszeren, pedig ezt bárki civilként is megteheti!
Kontaktolni, kiabálni utána nem érdemes, de lekövetni és hatóságot ráhívni nagyonis hatásos!
"
(Ráadásul vmi hülyegyerek volt, egy csokit vitt el, a rendőrök kb tojtak rá)"
Azt hiszem év elejétől változtattak a dolgokon, bolti lopás összeghatártól függetlenül 10.000 forintos ügyintézési díjat von maga után amit minden esetben az elkövetőt terheli plusz még a bírság amit a járőrök szabnak ki.
Sajnos nem én találtam ki :D egy népszerű áruházlánc expressz boltja a Semmelweis klinikák megállónál.
Ja és akko azt mondja, hogy egyébként nem rég volt az egyik kollégának súlyos sérülése ebből, gondolom megszúrkodta vmi nem napon barnult. Ja és még hozzátesz: “de nem akarlak elijeszteni”
XD
Mondj ra igent nyugodtan, de kozben meg tegyel ra magasrol. Nem biztonsagi orkent dolgozol ott, nem is kell az o munkajat vegezned. Ha netalantan eset adodna, hogy valaki ellop valamit, te meg nem futsz utana, akkor mondd azt, hogy fegyver volt nala es nem akartad veszelyeztetni az eletedet. Ennyi.
Minimalis fizuert tul sok mindent varnak el. Nem a te dolgod a vagyonvedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!