9-es, ez kemény, de elhiszem neked. Én is 200 körül láttam legutóbb olyat, ami engem is érdekelt volna, de én azt hittem, csak a környéken szálltak el ennyire az árak. Ez nem a linkelt lakás környékén lett volna.
2023. dec. 8. 16:20
12/20 anonim válasza:
Sajnos most brutál ami megy a piacon. Mindenki hangoztatja mekkora szegénység van, de ilyen árak mellett is alig találni (normális) albérletet.
230-ért már Óbudán a Waterfront City-ben is láttam lakást, teljesen új építésű lakás full új lakóparkban. Ez alapján gondolom más, hasonló kaliberű új lakóparkokban is ennyi lehet az átlag. Ha a kérdés már 200 és 230 között lett volna akkor szerintem az ember inkább ráfizet még 30-at és választja az újat, mitsem pár tízezer forinttal kevesebbért lakjon egy szoci panelben.
Meg hát az egy dolog, hogy van 80k különbség a 150k-s szoci panel és a 230k-s új lakás között, de színvonalban viszont van egy 10x-es ugrás.
2023. dec. 8. 16:33
13/20 anonim válasza:
#10 nagyon ügyes vagy de a hosszú sztorijaid miképpen támasztják alá, hogy a jövedelem felhasználása során a megtakarítás elsőbbséget élvez mindig a létfenntartáshoz képest? Ezzel csak annyit írtál le, hogy akinek a jövedelme létminimumra elegendő az hogyan keressen ennél többet. Csakhogy akiknek a jövedelme létminimumra elegendő azoknak pontosan azért ilyen alacsony, mert nincs kellő intelligenciájuk műtárgykereskedéshez, forexezéshez stb sem. Ők nem fognak továbbra sem részvényt venni kaja helyett 💁♂️
2023. dec. 8. 17:24
14/20 anonim válasza:
Hivatalosan 47 ezerből meg lehet élni, te nagyon gazdag vagy ilyen sok pénzzel.
2023. dec. 9. 01:06
15/20 anonim válasza:
Meg. Nem fogsz nagy lábon élni, de meg.
2023. dec. 9. 15:04
16/20 anonim válasza:
Amennyiben fiatal vagy, költözz össze barátokkal, ismerősökkel, diákokkal.
Ha csak szobát bérelsz, árban sokkal jobban kijössz. Akkor tudsz félretenni szórakozásra/megtakarításra.
Persze függ attól is, hogy hol keresel albérletet (vidék-Budapest).
2023. dec. 10. 14:29
17/20 anonim válasza:
Budapesten maximum szobát bérelhetsz ilyen fizuból. Emellett a szórakozás is limitált, persze ez emberfüggő(nem minden ember jár színházba,moziba,síelni stb... valaki társasozik vagy rúgja a bőrt focipályán a haverokkal). Az se árt ha jól tudsz főzni több napra.
2023. dec. 11. 11:17
18/20 anonim válasza:
Matolcsy szerint 47 ezerből meg lehet élni, és igaza van! 300 ezer már luxus!
2023. dec. 13. 06:28
19/20 anonim válasza:
Egyébként úgy volt értve az a 47E, ha saját lakásban semmiféle extra kiadásunk nincs. Az már jóval annyi évvel ezelőtt volt, hogy azóta már tényleg sehogyan sem állja meg a helyét. Már csak az étkezésem havi 70E körül van, ami akkor 18E körül volt. De ezzel nem védeni akarok senkit.
2024. jan. 9. 15:35
20/20 anonim válasza:
Ha néggyel szorozzuk, akkor 190E körül. Most még jogos, mert 253-ezerből - hitel nélkül - pont annyim marad mindenre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!