Ilyen munka miatt miért kell ilyen tesztet írni?
Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy targoncás munkára, és emailben küldtek egy tesztet amit ki kellett tölteni. Az első rész abból állt, hogy olyan szavakat kellett kiválasztani egy felsorolásból, ami szerintem a munkahelyi viselkedéshez kapcsolódik. Pl becsületes, megbízható, stb. A második részben volt 50 kérdés, amelyre 12 perc állt rendelkezésre. Leginkább matematikai, és logikai kérdések voltak. PL volt egy kép amelyben geometria alakzatok voltak, a másik képen ugyanazok az alakzatok csak átrendezve, és ki kellett találni a logikáját hogy mi alapján vannak felcserélve az alakzatok, és kiválasztani hogy melyik kép jön utána. A legtöbb kérdésen kb 1 percet minimum gondolkodtam, a szöveges matematikain többet. Így nem sok kérdésre tudtam válaszolni, így sikertelen lett. Nem tartom magam olyan okosnak, nincs diplomám és érettségim sem, csak szakmám, de olyan hülye se vagyok. 8 általános volt az elvárás. Akkor mi értelme egy ilyen tesztnek, amikor pl az érettségi nem elvárás? Értem hogy nem akarnak minden jöttment hülyét felvenni, de nem hiszem hogy ember ki tudja ezt tölteni végig aki erre a munkára jelentkezik. Vagy a legtöbb munkahelyen ez így van már?2023. dec. 6. 20:08
1/6 anonim válasza:
Nem minden munkahelyen van így, de van példa erre is. Sok targoncásjelölt buta mint a tök vagy épp lopásra hajlamos. Ezért szűrnek sok helyen.
2/6 anonim válasza:
Hogy kiszűrjék a nagyon alja népeket, akik semmilyen munkára nem alkalmasak.
3/6 anonim válasza:
Van az az értelmi szint, ami alatt lehetetlen munkát végezni.
Gyárakban is tesztelik a jelentkezőket.
Olyan egyszerű feladatokkal, hogy "A képen jelölje be, hogy hova rakná a dobozt ha azt utasítást kapná, hogy tegye a dobozt a jobb oldalon lévő szerkénysorban, a 3. polcra." és ott egy kép, ahol be kell jelölni. Ezt is képesek elrontani.
Mondjuk személyesen még ilyen tesztekkel nem találkoztam. A Telexnek volt egy videója ezzel kapcsolatban és külföldi csatornákon is hallottam ilyenekről.
4/6 anonim válasza:
Valószínűleg az előző targoncás munkatársakkal komoly problémák voltak, ha ilyen tesztet tettek be.
5/6 anonim válasza:
Ez egy sima IQ teszt, azert van hogy kiszurjek a selejtet
6/6 anonim válasza:
Gondolom mindenkivel kitöltetik aztán fölveszik a leg értelmesebbet. Aki kicsit intelligensebb azzal általába kevesebb a gond. Az éretségi meg kb semmirese jó minek követelnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!