Jár végkielégítés?
12 éve dolgozok egy cégnél 3 műszakos munkarendbe.
Most folyamatos műszakba akarnak áttenni. /3 nap 12 óra nappal - 3 nap pihenő - 3 nap 12 óra éjszaka /
Ezt én nem akarom elvállalni. Ilyen esetben jár a végkielégítés?
Ha rendes felmondással küldenek el, akkor igen.
Ha te mondasz fel, akkor nem.
Közös megegyezéssel történő felmondás esetén ez megbeszélés tárgya.
Ahogy az 5-ös válaszoló írta.
Ha nincs konkrétan benne a szerződésben a munkavégzésed ideje (például hétfőtől péntekint 6:00-tól 14:00-ig), akkor a munkarendedet mindenféle szerződésmódosítás nélkül a munkáltató megváltoztathatja. Ha konkrétan benne van, akkor nyilván nem tehet ilyet az írásos hozzájárulásod nélkül (ez lenne a munkaszerződés módosítás).
Dolgozói felmondás esetén nem jár végkielégítés ha próbaidő alatt, ha utána mond fel, akkor sem.
Dolgozói azonnali hatályú felmondás esetén jár(hat) -> szankcionális jellegű felmondás, nem keverendő össze a próbaidő alatti felmondással, mert nem ugyanaz sem szabályozásában, sem következményeiben.
Munkáltatói felmondás esetén jár végkielégítés, ha egyébként a végkielégítés feltételeinek megfelel a munkaviszony hossza.
Munkáltatói azonnali hatályú felmondás esetén nem jár végkielégítés automatikusan. Ha kiderül, hogy jogellenes volt a munkáltatói azonnali hatályú felmondás, akkor munkaügyi per keretén belül érvényesíthető ez az igény. Ez sem keverendő össze a próbaidő alatti munkáltatói felmondással!
7-es, ez igaz, de teljeskörű tájékoztatást adtam, azért van beleírva MINDEN ->
"Dolgozói felmondás esetén nem jár végkielégítés ha próbaidő alatt, ha utána mond fel, akkor sem."
:)
"Nem, nem vagyok próbaidőn :)"
Sejtettük, és senki nem állította, hogy azon vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!