Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A "miért önt válasszuk"...

A "miért önt válasszuk" kérdésre mit érdemes válaszolni, ha tudod, hogy van nálad tapasztaltabb jelölt?

Figyelt kérdés

Egy autóipari céghez készülök felvételizni szenior pozícióba, mérnöki területen. Ugyan van 10 év tapasztalatom a pályán közeli rokon területen, de tudom, hogy a jelöltek közt lesz bőven olyan is, aki nem rokon, hanem konkrétan ugyanazon a területen tevékenykedett, mint ami az adott cég profilja. Ezekkel a jelöltekkel szemben én szakmai szempontból hátrányban vagyok.

Mivel tudnék mégis előnybe kerülni az adott részterületen tapasztaltabb jelöltekkel szemben?

Mit lehet ilyen helyzetben válaszolni a "miért önt válasszuk" kérdésre? Érdemes "őszintén" beismerni, hogy valószínűleg nem én vagyok a legtapasztaltabb jelölt (de mondjuk helyette lelkes vagyok)? Vagy hülyén gondolkozom?

2023. nov. 16. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Mert megbízható vagyok, nyitott vagyok, szívesen foglalkozok új dolgokkal, keresem és élvezem a kihívást. Sablon dumákat kell puffogtatni.
2023. nov. 16. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Lányként javaslom a "Jól tudok szopni" választ.
2023. nov. 16. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Nem lesz ilyen kérdés.

Ha mégis lenne válaszod azt, hogy a valódi kérdés nem ez, hanem az: "hogyan tudjuk hamarabb megszerezni, mint hogy más cég jobb ajánlattal lecsapjon rá. "

Aztán nézd a fejüket! 😃

2023. nov. 16. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Multi szóval csak a középsúlyos szellemifogyatékosok autistákat próbàlják kiszűrni. Mondj pár sablon mondatot az eddigi tapasztalataidról meg a cv-d egyéb készségek szegmenséből.
2023. nov. 16. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Ezek a tipikus hülye kérdések. Bárki utána tud nézni, hogy mit válaszoljon erre. Sorold fel pár jó tulajdonságod. Amúgy már tényleg nem divat ez a kérdés. Mostanában voltam pár interjún, sehol nem kérdezték. 20 éve még igen. Elsőre én is meglepődtem rajta, mert pályakezdő voltam, és valahogy úgy kérdezték meg, hogy miért járnak velem jobban, mint egy tapasztalt munkaerővel. Én valami olyasmit mondtam, hogy rugalmas vagyok, még nem rontottak el más munkahelyeken.
2023. nov. 16. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
Én azt mondanám, hogy lehet van nálam olyan aki szakmailag jobban megfelel az adott pozi betöltésére, de nekem van a legnagyobb f.rkam! :)
2023. nov. 16. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

"miért önt válasszuk"

Van 10 millió forint hitelem

20 évre

Muszáj felkelnem, és bemenni dolgozni mindennap a következő 20 évben ,ha nem akarok éhen halni.

2023. nov. 17. 12:47
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

"Ha nem engem választanak, sosem tudják meg miről maradnak le!

Én kb ezt írnám!

2023. nov. 17. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!