A "miért önt válasszuk" kérdésre mit érdemes válaszolni, ha tudod, hogy van nálad tapasztaltabb jelölt?
Egy autóipari céghez készülök felvételizni szenior pozícióba, mérnöki területen. Ugyan van 10 év tapasztalatom a pályán közeli rokon területen, de tudom, hogy a jelöltek közt lesz bőven olyan is, aki nem rokon, hanem konkrétan ugyanazon a területen tevékenykedett, mint ami az adott cég profilja. Ezekkel a jelöltekkel szemben én szakmai szempontból hátrányban vagyok.
Mivel tudnék mégis előnybe kerülni az adott részterületen tapasztaltabb jelöltekkel szemben?
Mit lehet ilyen helyzetben válaszolni a "miért önt válasszuk" kérdésre? Érdemes "őszintén" beismerni, hogy valószínűleg nem én vagyok a legtapasztaltabb jelölt (de mondjuk helyette lelkes vagyok)? Vagy hülyén gondolkozom?
Nem lesz ilyen kérdés.
Ha mégis lenne válaszod azt, hogy a valódi kérdés nem ez, hanem az: "hogyan tudjuk hamarabb megszerezni, mint hogy más cég jobb ajánlattal lecsapjon rá. "
Aztán nézd a fejüket! 😃
"miért önt válasszuk"
Van 10 millió forint hitelem
20 évre
Muszáj felkelnem, és bemenni dolgozni mindennap a következő 20 évben ,ha nem akarok éhen halni.
"Ha nem engem választanak, sosem tudják meg miről maradnak le!
Én kb ezt írnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!