Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik a 90-es évektől kezdtek...

Akik a 90-es évektől kezdtek dolgozni. 1990-ben mennyi volt a kereseted? Mennyi lehetett egy eladó bére akkor?

Figyelt kérdés
2023. nov. 11. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Pont 1990-ben kezdtem el dolgozni. Akkor még volt diplomám, csak egy közgazdasági szakközépiskolai érettségim.

Irodában kezdtem egy cégnél, a fővárosban, és emlékszem, hogy 6000 forint volt a fizum. Ez már akkor is kevésnek számított.

Szerintem az eladók is valahol ilyen 7-10 ezer forint körül kereshettek 1990-ben.

2023. nov. 11. 08:57
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Anyukám nővér volt, 96ban 35ezret kapott.(valamiért erre pont emlékszem) Nem számított annyira jónak.
2023. nov. 11. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

88-ban kezdtem dolgozni. Először 3 műszak, majd 12 órás folyamatos műszak szülőszobán.

Az első fizum kb. 2000 ft volt. Sírva fakadtam és azt mondtam én többet ezt a fizikailag, szellemileg kimerítő melót nem csinálom és lelépek.

Az anyám nekem esett, hogy ingyenélő munkanélküli akarok lenni. LOL

Lehúztam 2 évet és leléptem én hülye, hasonló śzaŕba.

A lényeg 2 év után innen is elmentem.

Pályát váltottam, lediplomáztam és utána jól kerestem.

2023. nov. 11. 10:51
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Nem 88 és nem 96 volt a kérdés, hanem 90.
2023. nov. 11. 10:53
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

'90-ben kezdtem dolgozni, esti főiskola mellett 4 órában, lakszövnél. (Ismerős által.) Papíron villanyszerelő, valójában mindenes voltam.

A fizetésem 9600-nak a fele volt. Rosszul is esett, hogy amikor bevezették az 5000 Ft-ost, és mindenki ebben kapta a fizetése nagyját, akkor nekem nem adtak, mert nem értem el ezt az összeget...

A vizesek talán 11-et kerestek, a villanyszerelő-liftszerelő mindenféle vizsgával 13-at, a főnököm (valamilyen mérnök) 18-at. Ezek nem voltak olyan jó fizetések, csak azért volt ott mindenki, mert nem volt hajtás.

Az eladók szerintem ilyen 9-10-et kerestek átlagban.

Utána '91-ben egy nyáron át sofőrködtem teljes állásban 11-ért, aztán elmentem műszaki raktárosnak 13-ért, '94-ben pedig a vasúthoz 18-ért. Ez volt az első olyan fizetésem, amivel nem kellett szégyenkeznem. (Amúgy ez az időszak volt az, mikorra a totálisan hozzá nem értő Antall-kormány szétverte a magyar gazdaságot, közvetlen közelben járt az államcsőd, amit csak a nagyon durva Bokros-csomaggal tudtak megfékezni utána.) Akkoriban nagyon futtatták a vasutat, és jó fizetések voltak. Még az extra méretű infláció ellenére is. (Mára persze már alig több a vasutas alap, mint az érettségizett bérminimum, így nincs is olyan jelentkező, aki képes elvégezni az adott munkákat. Leginkább csak azok maradtak, akik már régóta ott vannak, és mellékállás miatt értékelik az éjszakázás miatt keletkező szabadidőt.)

2023. nov. 11. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

1990 december 1-gyel kezdtem az akkor még Állami Tűzoltóság Központi Javítóüzeme (KJÜ - ma BM Heros) raktárában, mint raktáros, polgári alkalmazott. 10eFt körül kerestem, de már pár hónap múlba kaptam béremelést 11500,-Ft-ra. 1992-ben segédoperatőr lettem egy filmstúdióban 12-14eFt körül. 1993-ban apám cégéhez bejutva tördelőszerkesztő lettem (nyomda) itt 25eFt volt a kezdő fizu.

De! Ekkor is elég magas volt az infláció, nagyon gyorsan romlott a forint, tehát reálértéken nem volt ennyire magasan ívelő a karrierem.

2023. nov. 11. 11:16
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Mire akarsz következtetni a nominális bérszintek közötti különbözettel ???

90-ben occsó volt a sajt, a kolbász, tégla,... ? Frászt !

A kérdésednek akkor lenne értelme, ha az akkori bér vásárlóerejét hasonlítanád össze a maival.

2023. nov. 11. 17:06
 8/10 anonim ***** válasza:
35%
1990-ben 10 ezer forint volt a havi bruttó bérem. Júliusban felemelték 12 ezerre. Ez nettóban akkor 9.812,- forintot jelentett. Nem eladóként dolgoztam, hanem könyvelőként, de leírtam, hátha érdekel.
2023. nov. 12. 07:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Én csak 1992-ben kezdtem.Szakácsként balcsin 30ezer normál helyen 9800 Ft volt.

Nővérem ugyanekkor 6500ft varrónőként.

2023. nov. 13. 12:09
 10/10 Fanta válasza:
89-ben kezdtem dolgozni,egy zöldséges boltban voltam eladó, havi 3000-ért!
2023. nov. 22. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!