Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig tart a felmondási idő?

Adampadavan kérdése:

Meddig tart a felmondási idő?

Figyelt kérdés
Felmondtam a munkahelyemen Oktober 26.-án. Mondta a jelenlegi főnököm, hogy 30 nap a felmondási idő. Emiatt az új munkahelyemen szoltam, hogy November 27. tudok kezdeni. Ma mondta a jelenlegi főnököm, hogy 30.-a az utolsó napom, mert igy mondta a könyvelőnek, igy tud kijelenteni. Ez ellen lehet tenni, mert meghalgatni se nagyon akart, hogy 26 után 30 nap az 25.-e. Annyit mondott rá, hogy igy tudja a könyvelő megoldani.
2023. nov. 10. 20:46
 1/8 IgaziÚriember ***** válasza:
100%

"Annyit mondott rá, hogy igy tudja a könyvelő megoldani."

Te pedig mondod hogy egy munkaügyi hatósághoz fordulással tudod megoldani, majd a feljelentéskor bemutatod azt a hivatalos papírt amit október 26-án aláírtál a főnököddel, melyben szerepel a 30 nap felmondási idő.

2023. nov. 10. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ameddig véget nem ér.
2023. nov. 11. 00:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A felmondási idő a felmondás közlését (írásban történő átadását) követő napon indul el, és a meghatározott idő elteltével letelik, mindegy, hogy mi történik alatta.

Tehát ha Te - bizonyíthatóan - október 26-án közölted a munkáltatóval a felmondásodat, akkor a felmondási időd november 25-én jár le, az lesz a munkaviszonyod utolsó napja, ha tetszik a főnöknek, ha nem.

Egyébként a munkaviszony megszűnésének bejelentésére még 8 napja van a munkáltatónak utána.

Te 26-án már nem is léphetnél be a munkáltató engedélye nélkül a munkaterületre, mert már nem vagy alkalmazottja a cégnek.

Nyugodtan kezdjél az új helyen 27-én. Jogilag a volt munkáltatód nem tud mit tenni, te törvényesen jársz el.

Úgymond "kapja be"!

2023. nov. 11. 05:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Annyi, amennyi a szerződésedben ki van kötve. Nincs olyan, h a könyvelő mit hogyan tud megoldani. A 30 nap az 30 nap és nem 32, nem 43, hanem 30. Esetleg kevesebb lehet az időarányosan meglévő szabadnapok miatt. Mellesleg felmondtál, szóval most már nyugodtan a sarkadra állhatsz és megmondhatod neki, h márpedig az utolsó napod nov. 26. ha tetszik neki, ha nem. Mit tehet ellened? Kirúg?
2023. nov. 11. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:

"Esetleg kevesebb lehet az időarányosan meglévő szabadnapok miatt."

Az sem befolyásolhatja. Felmondási idő alatt lehet szabadságon is lenni, attól még a felmondási idő telik.

2023. nov. 12. 07:17
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 ezt mondtam én is. Pl esetünkben nov.26. az utolsó munkanap. De ha fennmaradóban van még időarányosan 1 szabadnapja, akkor már 26-án nem kell dolgoznia. Ha 2 napja, akkor már 25-26-án, stb.
2023. nov. 12. 07:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sikerült megbeszelni. Volt bent szabim, azt ki is adják és így 23. az utolsó napom.
2023. nov. 13. 00:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Helyes :D
2023. nov. 13. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!