Ha időszakos munkaalkalmassági orvosi vizsgálaton alkalmatlannak találnak, akkor azonnali hatállyal ki vagyok rúgva, felmondási idő sincs?
Nem szédülök. Nincs semmi tünetem, nem vagyok semmiben korlátozva. Rendszeresen sportolok is, ott sem volt még semmi bajom. Csak izgulós típus vagyok. Így orvosi vizsgálaton mindig felmegy a pulzusom 90-100 környékére. Itthon mérem, az órám is (jó tudom, hogy nem egy precíziós orvostechnikai eszköz) méri. Az átlagos nyugalmi pulzusom 63, ami szerintem nem egy extrém magas érték.
A korábbi dokiknak ezt elmondtam, megértették, elfogadták. Most egy új fiatal dokinő van, aki úgy áll hozzá, hogy tök mindegy mit mondok, akkor is össze-vissza hazudozok és a halálomon vagyok. A múltkori 90-es pulzusom miatt is elkezdett pánikolni és mentőt akart hívni, mert állítólag épp szívrohamot készültem kapni, csak letagadom. Idős sem vagyok, a 30-as éveimben járok. Nem cigizek, nem iszok, nem kávézok, beteges típus sem vagyok. Most köteleztek rá, hogy pár hónapon belül újra jelenjek meg a vizsgálaton. De tudom, hogy megint magas lesz a pulzusom, nem fog semmi változni, gyerekkorom óta így működöm. Rendszeresen gyógyszerezni, leszedálni magamat emiatt semmi értelmét nem látom. Csak ő ezt nem érti meg... Ezért vagyok kíváncsi hogy ilyenkor mi lesz, kirúgnak-e emiatt.
Akkor szépen jelzed a munkáltatódnak, hogy valami nem kerek az új üzemorvos körül, legyen kedves segíteni.
Én hasonlóképpen voltam, nekem 90/60 körüli volt mindig is a vérnyomásom, volt doki, aki a jogsira alkalmasságimat sem volt hajlandó aláírni emiatt. Nem értette, hogy nekem ez a tökéletes ezer éve, lehet, hogy más ettől már meghal, de engem az agyvérzés kerülget akkor, amikor 120/80-at mérnek. Mondtam neki, hogy "pofánvágom", ha emiatt engem bármilyen hátrány ér, vagy elvesztem a munkám. Aláírta. Az a gond, hogy minden dokinak ugyanezt el kell magyaráznom, már ezt csinálom vagy 30 éve.
Ha rajtuk múlt volna, soha nem lett volna munkám.
Kérj segítséget a munkáltatótól. Én akkor mondtam neki, hogy inkább kifizetem egy másik üzemorvos árát, csak keressenek egy normálisat nekem, akinek nem káposztalé van az agyában, hanem ész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!