Hogyan működik a befektetési arany vásárlás ?
Még új vagyok a témában. Nem is arany, inkább palládium érdekelne. Kérdésem, hogy egy hitelesített, ezzel foglalkozó kereskedőház megtagadhatja a visszavásárlást, egy komolyabb, hirtelen áremelkedésnél ? Ugyanez fordítva is, tehát ha esik az arany ára akkor például nem nyitnak ki ?
Itthon megéri vásárolni, vagy inkább Bécs, vagy más európai városban érdemes nézelődni ?
Ha vannak mik lehetnek a vásárlás, illetve eladás buktatói ? Mikre érdemes odafigyelni ?
A konstruktív válaszokat előre is nagyon köszönöm !
"Akkor nézze már meg aki ezt állítja, hogyha 3-5-10-15 éve vett volna aranyat FORINTBAN"
...az valójában nem a aranyon keresett, hanem a dolláron.
Ja a buktatók:
Sajnos már vannak olyan aranytömbök, amiről TE sehogy nem mondod meg hogy arany-e vagy sem. Elhiszed ha ezt mondják. Kívül akár még lehet vasatagabb arany is, belül olyan fémkeverék ami (faj)súlyra stimmel az aranyéval. Itt a savpróbát, minden olyat ami a felületet vizsgálja, felejtős. Kívül arany. Csak fúrással lehet tesztelni.
Mondjuk a kis aranytömböket nem ilyen szofisztikáltan hamisítják, azok nagy része csak bron/réz ötvözet. De a kínai shopok tele vannak neves gyártók hamisított, sorszámozott, hologramozott bliszetrébe csomagolt kis tömbökkel. Ha még csak ki sem csomagolod, na akkor aztán meg nem mondod hogy aranyat vettél-e vagy sem.
És én a neves boltokban sem bízok (országtól függetlenül). Nem mindben, de nem tudom melyikben lehet, melyikben nem. Nem azért mert szándékosan vágnak át. De őket is megtéveszthetik a beszállítási "láncban". Hiszen Ők is legtöbbször bizalmi alapon veszik át, nem csomagolják ki a bliszterből, nem tesztelgetik.
Szerintem manapság befektetési aranyat venni lutri, egy nagyon bizalmi termék lett.
Nézz szét az Aliexpressen le fogsz döbbeni, és egyből elmegy a kedved az egésztől.
Pl: [link]
#11:
Akkor várom a magyarázatot. Gyakorlati példa:
2006-ban pár 20 gr-os tömböt vettem 90eFt/db környékén.
Most azokat kb 450eFt-ért simán el tudnám adni.
Tehát az ár 5,1x-re változott.
A dollár 2006 környékén 220 Ft volt, most 360. Tehát a dollár eközben 1,6x-osat ment.
Kérlek fejts ki az állításod:
"...az valójában nem a aranyon keresett, hanem a dolláron."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!