Garázs, autóbeálló vásárlása mint befektetés. Mik az előnyei/hátrányai?
Úgy gondolom, hogy viszonylag elfogadható hozammal ki lehet adni, de attól tartok egy kicsit, hogy ha egyszer csak szükség lesz a pénzre nagyon lassan lehet csak eladni.
van esetleg saját tapasztalat garázs kiadással?
Mindkettő ár függvénye.
Ami olcsó, az hamarabb elkel, ami drága, arra várni kell.
Garázs kiadás hasonló, mint az ingatlan, nem feltétlenül a kiadási díjért éri meg csinálni. Lásd Budapesten 4-8 milliós garázs 25-50e adható ki, azaz éves szinten nincs 10% a bevétel, és ebből még nem adóztál, fizettél járulékot, közös költséget, valamelyest amortizálódik, lehet holt időszak/problémás bérlő.
A garázs ár növekedést figyelembe véve viszont a múltban jó befektetés volt, valószínűleg 3-4 év múlva ismét az lesz.
"A garázs ár növekedést figyelembe véve viszont a múltban jó befektetés volt, valószínűleg 3-4 év múlva ismét az lesz."
Feltéve, hogy sikerül nagykeráron vásárolnod....
Budapesten venném
6-7M a befektetés, 25-30-ert talán kiadható, ez kb 4-6% szerencsétől függően, illetve eladáskor realizálódhat további hozam ha nőnek az ingatlanárak.
Hosszú távon pedig lakásba menne ez a pénz, szóval ha a garázs/parkolóhely követi az ingatlanok árát, akkor talán nagyot bukni nem lehet - kivéve ha évekig nem lehet eladni.
Én egy vidéki városban élek
( győr)
Itt is a garázs árak
5-10 millió között mozognak
Ha piaci alapon van kiadva
25-35ezer forintért lehet kiadni.
Mondjuk én közvetlenül az önkormányzattól bérlek tavaly óta egy garázst piaci ár alatt havi 12000 forintért egy 15 m2 garázst
Meglehetett pályázni a bérleti jogot és szerencsére elnyertem.
( az autóm és a biciklim éppen befér)
Se víz,se villany,se akna nincsen benne.
A szerződés úgy van,hogy 5 évig van a szerződésem,ha lejár az 5 év utána megint meghosszabithatom 5 évre,de maximum 20 évig bérelhetem a garázst.
Igazából nem is szívesen fizetnék ennél többet egy garázsért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!