Az emberek miért vállalják el ekkora fizetésért a munkákat?
De ingatlan is van 10 M alatt.
Szeretnek ott élni, gondolom.
Nem mindenki a munkára alapoz egyedüli bevételi forrásként, sokaknak van bérbeadható földjük (békésmegye agrármegye), amit akár örökölhettek is, vagy mellékállásban agrárvállalkozók, támogatásokat kapnak, vagy a családi agrárvállalkozásban dolgoznak, és az hogy ott melózgat havi 200 ezerért csak a kirakat! Közbe meg valójában nem tudsz róla semmit...
Nekem is volt több hasonló osztálytársam régebben, elment eladónak iphone boltba, meg media marktba, közbe 9 kocsmája volt az apjának, meg alpolgármester volt.
11-es, 10-es vagyok.
Én nem kifogásokat keresek, van 2 diplomám, és nem panaszkodom. Csupán van bennem annyi empátia, hogy elfogadjam, hogy nem mindenki ilyen, mint én. Nektek is azt kéne, kicsit megpróbálni belehelyezkedni más emberek helyzetébe.
Nem mindenkinek támogatták a szülei a továbbtanulását, nem mindenki született 130-as IQ-val, nem mindenki nőtt fel ilyen szellemben. Létezik a tanult tehetetlenség is. Ha egész életében azt látta otthon, hogy a segélyt várjuk, és szidjuk a rendszert, akkor neki ez lesz a természetes.
Persze ki lehet törni onnan, ahol születtél, de azért ez nem olyan egyszerű. Sajnos igenis meghatározó a környezet, a szülők mentalitása, a gének is, bizony.
"Ha egész életében azt látta otthon, hogy a segélyt várjuk, és szidjuk a rendszert, akkor neki ez lesz a természetes."
Nem én azt láttam, hogy másodállásozva lerokkanásig dolgozták magukat a szüleim, majd jött a kormány ezt azt módosítgatott, amid volt leadóztatta vagy betiltotta (elvette), amit megtakarítottál nem ért semmit!
Apám 69 évesen felborult (tíz éve), anyám meg most tölti a 71-et és még mindíg "jár dolgozni"...
Érdemes? Nem!
Magyarországon a munkaórák száma egyre csak nő, az órabér marad ahol van, a munkavégzés értelme/eredménye/hasznossága, meg kábé mindegy!
A lényeg az adó, meg hogy a polgár mindennap be legyen zárva valahova, amit "munkahelynek" csúfolnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!