Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek miért vállalják el...

Az emberek miért vállalják el ekkora fizetésért a munkákat?

Figyelt kérdés
Békés megyei vagyok. Ott nőttem fel. Szerencsére sikerült elköltözni onnan. De nem értem hogy fiatalok miért dolgoznak abban a megyében NETTO 200-250 ezres fizetésért? Számomra érthetetlen. Aki nem ott él az el se tudja képzelni,hogy abban a megyében 300-nál nem keresnek nagyon többet az emberek. Nem véletlenül az egyik legszegényebb megye. Ennél nem lenne jobb külföldre menni? Vagy elmenni egy Audiba 400-500-ert dolgozni? Dupla pénzért.

2023. nov. 5. 13:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10 Kifogásokat mindig lehet találni... Nem értem miért veszik ezt sokan támadásnak, ha neki túl kockázatos, fárasztó stb és a jelenlegi helyzete megfelel akkor nincs probléma. Énnis beleölhetnék még rengeteg energiát még abba hogy többet keressek, de minek? Nem vágyok semmi olyanra amit most nem tudok elérni.
2023. nov. 5. 18:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

De ingatlan is van 10 M alatt.

Szeretnek ott élni, gondolom.

2023. nov. 5. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
10: De mi van, ha jó az a munkahely?
2023. nov. 5. 21:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem minden a penz. Sokan szeretnek tengodni boldogan
2023. nov. 6. 06:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki a munkára alapoz egyedüli bevételi forrásként, sokaknak van bérbeadható földjük (békésmegye agrármegye), amit akár örökölhettek is, vagy mellékállásban agrárvállalkozók, támogatásokat kapnak, vagy a családi agrárvállalkozásban dolgoznak, és az hogy ott melózgat havi 200 ezerért csak a kirakat! Közbe meg valójában nem tudsz róla semmit...

Nekem is volt több hasonló osztálytársam régebben, elment eladónak iphone boltba, meg media marktba, közbe 9 kocsmája volt az apjának, meg alpolgármester volt.

2023. nov. 6. 08:45
 16/20 anonim ***** válasza:

11-es, 10-es vagyok.

Én nem kifogásokat keresek, van 2 diplomám, és nem panaszkodom. Csupán van bennem annyi empátia, hogy elfogadjam, hogy nem mindenki ilyen, mint én. Nektek is azt kéne, kicsit megpróbálni belehelyezkedni más emberek helyzetébe.

Nem mindenkinek támogatták a szülei a továbbtanulását, nem mindenki született 130-as IQ-val, nem mindenki nőtt fel ilyen szellemben. Létezik a tanult tehetetlenség is. Ha egész életében azt látta otthon, hogy a segélyt várjuk, és szidjuk a rendszert, akkor neki ez lesz a természetes.

Persze ki lehet törni onnan, ahol születtél, de azért ez nem olyan egyszerű. Sajnos igenis meghatározó a környezet, a szülők mentalitása, a gének is, bizony.

2023. nov. 6. 18:37
 17/20 anonim ***** válasza:
16 Az hogy ugyan azt leírod mégegyszer nem változtat a dolgokon.
2023. nov. 6. 20:43
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Valóban nem változtat. De úgy látszik sokadszorra sem fogjátok fel, hogy mi az oka a kérdésben szereplő jelenségnek.
2023. nov. 6. 21:02
 19/20 anonim ***** válasza:

"Ha egész életében azt látta otthon, hogy a segélyt várjuk, és szidjuk a rendszert, akkor neki ez lesz a természetes."

Nem én azt láttam, hogy másodállásozva lerokkanásig dolgozták magukat a szüleim, majd jött a kormány ezt azt módosítgatott, amid volt leadóztatta vagy betiltotta (elvette), amit megtakarítottál nem ért semmit!

Apám 69 évesen felborult (tíz éve), anyám meg most tölti a 71-et és még mindíg "jár dolgozni"...

Érdemes? Nem!

2023. nov. 7. 08:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Magyarországon a munkaórák száma egyre csak nő, az órabér marad ahol van, a munkavégzés értelme/eredménye/hasznossága, meg kábé mindegy!

A lényeg az adó, meg hogy a polgár mindennap be legyen zárva valahova, amit "munkahelynek" csúfolnak...

2023. nov. 7. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!