Az IT-t végzett diplomások többségére jellemző az itt
említett magas fizetések, vagy sokaknak nem megy ennyire a
szekér?
Figyelt kérdés
Állítólag teljesen kezdő junior IT-s simán kezdhet bruttó 700-800-al, de ha kicsit jobban megy neki, akkor bruttó 1 millióval is, a bér pedig dinamikusan növekszik.
Ez teljesen normális az IT diplomások többségére (80%+), vagy mondjuk csak minden második végzett kezd ennyivel, a többi pedig beéri egy kicsit szerényebb kezdéssel, pl bruttó 500-al?
Majd hoz a magyar kormány egy olyan rendeletet, hogy az informatikával kapcsolatos mindennemű fejlesztés, kizárólag akkor minősülhet saját szabad szellemi terméknek, ha a teljes fejlesztési folyamat az elejétől a végéig SAJÁT kézírással papírra van írva golyóstollal, aztán onnantól jön újra az írnokok kora! A papírra meg a különadó!
A vármegyék meg az ispánok már itt vannak, ez is megoldható lenne egy sima rendelettel :)
2023. nov. 3. 08:57
12/21 anonim válasza:
A jövő Magyarországában, még a Mesterséges Intelligencia is Adót kell, hogy fizessen!
Hát hogy gondolnád? Ingyen? :D
2023. nov. 3. 09:01
13/21 anonim válasza:
Persze, majd az lesz hogy a gepek gepeket gyartanak es programozzak is oket. Az ITsok ehen halnak az atlag 120-130 as iq-al de a gyari prolik fennmaradnak. Sot az ok korszakuk lesz az. Aztan mar ember se kell. Terminátor pont errol szol...
2023. nov. 3. 11:59
14/21 anonim válasza:
"majd az lesz hogy a gepek gepeket gyartanak es programozzak is oket"
Ez miért lenne annyira hihetetlen?
A gépi agy, mindíg is sokkal gyorsabb volt az emberinél,
pont erre lett létrehozva...
Arról már nem is ebszélve, hogy az okostelefonok korában gyakorlatilag egy egész társadalom "be van poloskázva", az emberi gondolkodás lehetőségei is végesek, innentől matematikailag számíthatóak is!
2023. nov. 3. 13:42
15/21 anonim válasza:
Ha a mesterséges intelligencia összeütközik az öngerjesztés elvével, és ehhez még korlátlan energiaforrásra is szert tesz, na akkor lesz nagy gáz!
2023. nov. 3. 13:45
16/21 anonim válasza:
A Lucy című film megvan?
Érdemes megnézni, ha esetleg kimaradt volna!
2023. nov. 3. 13:46
17/21 anonim válasza:
Lehetne, hogy nem mesék alapján akarjuk megítélni a jövőt?
2023. nov. 3. 15:32
18/21 anonim válasza:
#16: barom
2023. nov. 3. 15:58
19/21 anonim válasza:
Ha nincs semmi tapasztalatod, akkor nincs mese el kell menni 'bagóért' dolgozni, tehát akkor értelemszerűen elfogadod az 500k bruttót is. Ledolgozol 2 évet és mondjuk válthatsz 800k-1milla bruttóra. Itt szintén lehúzol 2-3 évet és szintén ugorhatsz magasabb fizura. Én nagy multinál dolgoztam, szerényebb fizuért az elején, rohadt sokat tanultam 3 év alatt, majd a váltásnál 70%-al több fizut tudtam kiharcolni.
2023. nov. 8. 09:35
20/21 anonim válasza:
Hello. Nekem volt egy mérnök ismerősöm, aki valami gyorstalpaló IT magán képzésen vett részt. Alig tudott benne elhelyezkedni. Netto 200 ezret keresett. Ő azt mondta, hogy szerinte ez jó. 2015 körül keresett ennyit. Egy másik It-s imserősöm szintén gyorstalpalót végzett ő 2022 körül kezdett el dolgozni netto 450-500 körül. Egy másik ismerősöm akinek egyetemi végzettsége van, néhány éve a szakmában van felemelték a fizuját netto 6-800 ezerre. Már nem emlékszem mennyire de nagyon nagyon örült neki. Ez 2023 körül volt. Úgyhogy ja nagy a szórás. Mindhárom ember Budapesten dolgozott. Szerintem nagyon kell tudni és érteni az adott területhez, hogy megfizessék. És valóban nem egyszerű elhelyezkedni. 2 gyorstalpalón végzett ismerősöm sokáig keresett munkát. Egyik 1,5 évig másik 4-5 hónapig. Szóval szerintem baromi nagy a szórás. Van aki iszonyat jól keres van aki nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!