Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mai világban mennyire elég...

Mai világban mennyire elég nettó 600.000 fizetés home officeban, egy személynek?

Figyelt kérdés
Mennyire lehet megélni belőle?
2023. nov. 1. 13:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
63%

Tényleg nem értitek a kérdést? Kíváncsi rá, hogy ez az összeg, amit Magyarországra számláz ki, úgy hogy közben nem Magyarországon él, Magyarországon mennyire számít jónak.

Nyílván ezt is nehéz megválaszolni de azért meg lehet próbálni.

Nekem a legutóbbi fizum havi 450 körül volt, juttatásokat, bónusz adott hónapra eső részét és hasonlókat beleszámítva inkább 500.

600 körül lett volna az az összeg amire azt mondom kényelmes.

Az én példám elég extrém mert ez a munka egy másik városban volt, sokat kellett irodába járni, tehát nem volt teljes HO. Néha még szállást is fizettem emiatt.

Ezen kívül el is vagyok adósodva, részben lakás, részben diákhitel miatt. Mondjuk ha a lakás miatt nem lennék akkor lakást bérelnék tehát szinte mindegy.

Saját autóm is van amire szintén azt mondják, hogy hülyeség. Nekem az életmódom miatt szükséges, havi 20-30 ezer azért rámegy erre 0 használat mellett is, ha visszaosztom.

Így azért volt hogy koppon voltam hó végén, kölcsön kellett kérjek 10-20 ezer Ft-okat, számlákat később fizettem be stb.

Van sok minden amire pedig évek óta nem is költök, pedig kellene: fogorvos, lakás körüli dolgok stb.

Talán érzékletesebb, ha leírom, mire költeném azt a havi 600 ezret, tegyük fel hogy nem kellene ingáznom sem hozzá, teljes lenne a home office.

1) 200 körül elköltenék a lakásra (fűtés, víz stb. számlák), autóra, egyéb infrastruktúrára (telefon stb.), néhány 10 ezret félretennék nagyobb beruházásokra, pl. jó lenne rendbe tenni a konyhát. Vagy az említett fogorvos stb.-t is ide sorolhatnám.

2) 200 körülből az adósságaimat törlesztgetném. Jelenleg havi 120 a kötelező, de így tudnék előtörleszteni is.

3) 150 körül simán elköltök élelmiszerekre, vagy hogy heti 1× elmegyek gyrost enni a csajommal vagy egy haverommal (luxus alert 😀)

5) 50 körül meg eltennék vésztartaléknak, abból egy év alatt összejön havi 600.

Jelenleg nekem álom egy ilyen fizetés, munkanélküli vagyok, a 450 körüli is szupernek számított. Pénzügyes végzettségem van, angol-német penge, 7+ év különböző beosztásokban multicégeknél.

2023. nov. 1. 18:18
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, le a kalappal neked ;) nem vagy semmi! Puszi a pocidra, első értelmes ember akivel itt találkoztam ;))
2023. nov. 1. 19:56
 23/23 anonim ***** válasza:

Pályakezdő vagy junior vagy? Akkor teljesen korrekt a 600 nettó.

Mondjuk nem tudom mi értelme Romániából Magyarországra számlázni, mikor a világon bárhova számlázhatnál. Vagy a kevés tapasztalat miatt csak magyar munkát kaptál?

2023. nov. 1. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!