Akik vendéglátásban dolgoznak, azoknak mi a véleménye a szakmáról?
Kemény, mint fizikailag mint szellemileg. Én nem ajánlom ezt a szakmát. A vendéglátás és az építőipar a legalja munkák. Sokáig ezt a sz@rt nem lehet csinálni mert kiégsz vagy valamilyen függőséget szerzel.
Komolyan mondom, hogy keressél mást, képezd magad.
Én külföldön dolgoztam csak, szezonmunkában.
800.000- 1.200.000 között lehet keresni, mindenki frusztrált és kiégett, állandó konfliktusok, de ingyen szállás-étkezés.
Én szerettem nem fizettető pincérsegédként (Commis) dolgozni, de a kollégák borzalmasak,a munka nem nehéz fizikailag és változatos.
Ha viszont fizettető pincér vagy, azaz beütöd a rendelést, akkor azért stresszes tud lenni. Itthon a Balatonnál is rengetehet lehet keresni, ingyen szállással, borravalóval szezonban.
Lehetsz menedszer is 2 év alatt egy gyorsétteremben, de ott is frusztrált volt a vezetőség-kollégák, a barátnőm csinálta Magyarországon.
De ki lehet fogni jó helyeket is, egy ismerősöm pincérnő koreai tudással egy koreai étteremben Pesten, és sokat keres kevés stresszel. Ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!