Hamburgban 8.000 euróból mennyire lehet jól élni családként?
4 tagú család vagyunk, 6 illetve 4 éves gyerekkel. A kicsi autista. Jelenleg egy 100 m2-es új házunk van, két 5 éves kocsi, a gyerekek lovagolni járnak, a kicsi fejlesztőkre. A fizetésünk 1 millió forint nettó összesen, 150 ezer a hitelünk. Épphogy kijövünk de úgy hogy nem nézzük az árakat, mindenből jó minőséget veszünk.
Ehhez képest Németországban lehet hasonlóan élni 8.000 euróból? Elvileg a megélhetés házbérlettel, autófenntartással 5.000 euró lenne. Barátunk ezt mondta. Így 3.000 megmaradna a gyerekek programjaira, nyaralni, ruhára, megtakarításra, stb.
Reális ez? Belevágjunk?
Jól értem hogy a hitel kifizetése után marad még 850 ezer forintotok és abból éppen kijöttök?! Ne haragudj de nem tudtok bánni a pénzzel akkor.
Külföldön még drágább az albérlet mint itthon. A 8000 eurós fizetés az 3 millió körüli nettó. Ha ennyiből nem tudtok megélni akkor nektek havi 25 millió se lenne elég.
Hát nem tudom, fejenként 200k, úgy hogy azért vannak a gyerekeknek bőven programok, nem irreális.
Azért az 5000 EUR házbérlet kicsit erős, nem? Szerintem harmad ennyiből kaptok egy 1+két félszobás apartment, és akkor marad 3000 EUR pluszban zsebbe, ami 1-2 év alatt azért már kellemes összegre duzzad. De persze ti tudjátok... csak én személyesen nem értem azokat az emberkeet akik annál tovább nyújtóznak mint a takaró ér, mert túlélik.
Mi a biztosíték arra hogy kaptok 8000 eurót havonta,2500-3000 max a fizetés külföldeknek nagyjából.
Tanuljatok még a pénzzel bánni,ne szórjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!