Hogyan lehetséges, hogy 10 éve egy gyári munkás nettó 60at kapott vidéken Budapesten ma 300 nettót?
Hogyan alakult át az, hogy ma már a gyári munkából tiszteségesen meg lehet élni 10 éve meg még hónap végén már kajára se jutott.
Amikor én fiatal voltam fenyegették a fiatalokat tanuljanak mérnöknek mert ,ha lakatosak lesznek nettó 80ból éhen fog halni a gyerek.
Amikor valaki panaszkodott hónap végén nincs enni, azt mondták a hónap végi evés mérnök szokás.
Egy alap gyári munkás fizetése kb nettó 200-250 ezer ft.
Aki túlórázik, annak a fizetése lehet 300-400 ezer ft. Erre jön rá az, hogy mennyit van bennt, mennyire értékeli a céget, a munkahelyét, ahol van.
Ha még tanfolyamokra is képes beülni, és tényleg nem 2 hónapja van ott, akkor számíthat a megbecsülésre, az emelésre.
A gyári munka nem tartozik a legkönnyebb melók közé nem lehet csak úgy üldögélni, bizony, ott melózni kell. Sok embernek ez nem tetszik példáúl. Ugyhogy igen, fizessék meg őket.
Én gyári munkával, rendszerint éjszakai műszakkal, havi nettó 550-et keresek.
Pontosan azért keresnek többet manapság az emberek, mivel minden évben nő a bérminium, illetve nincs elég munkaerő. Mindenki irodában szeretne ülni, képesítése van, amivel nem gyárban akar dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!