Lehet zsinórban 4 napot dolgozni 12 órás munkarendben?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Egy étterembe dolgozom futárként másfél éve.Eddig 4 futár volt(velem együtt) és párban dolgoztunk.2 nap munka 2 nap pihenő.Számomra ez volt az ideális beosztás.3 hete azonban elment az egyik futár és hárman maradtunk és úgy néz ki, hogy egy jó ideig így is maradunk.Így viszont 4 nap folyamatos munka van egymás után, majd 2 nap szabadnap 12 órás munkarendben.Már a második nap végére hulla fáradt szoktam lenni, mert egész nap nagy a hajtás.A negyedik nap végéről meg már nem is beszélek.Meg csinálhatja ezt velünk az üzletvezető.Úgy érzem, hogy így nincs életem!2023. okt. 16. 14:15
1/12 anonim válasza:
Tartósan (tehát nem csak eseti jelleggel, szezonban) nem dolgoztathat ilyen munkarendben.
2/12 anonim válasza:
Munkaidokeretben kb barmit megtehet.
3/12 anonim válasza:
Ha rendesen ki vagy fizetve akkor örülj szerintem, így többet fogsz keresni, nem?
Egyébként meg munkajogialag szerintem lehet így is dolgoztatni, sok gyárban dolgoznak 3+2 munkarendben: 3 nap 12 óra munka, 2 nap pihenő. 4-ik nap meg gyakran túlóra van.
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, de a gyárak nagy részében 8 órás munkarend van és 3+2.Itt meg 4+2 és 12 órában.
2023. okt. 16. 16:41
5/12 anonim válasza:
3+2 az 12 órás műszak szokott lenni. Ahol sima 8 óra van, ott klasszikus hétfő-péntek 5 nap
6/12 A kérdező kommentje:
Akkor bocsánat, még nem dolgoztam gyárban.A héten megpróbálok valahogy legalább 1 nap pihenőt kiharcolni
2023. okt. 16. 18:09
7/12 anonim válasza:
Mai világban Kb mindent IS lehet...
8/12 A kérdező kommentje:
#7 Sajnos és ki tudja mi lesz később, de biztos, hogy egyre rosszabb lesz
2023. okt. 16. 18:13
10/12 anonim válasza:
"Munkaidokeretben kb barmit megtehet."
Na igen, de ez nem azt jelenti hogy folyamatosan lehet így dolgozni. Mivel most túllépi a maximális heti mnukaidőt (48 óra) ezért ezt később kompenzálni kell, vagy rövidebb munkaidővel, vagy extra szabadnapokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!