Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ugyanannyi lenne a táppénz...

Ha ugyanannyi lenne a táppénz mint a fizetés, sokat lennél betegállományban?

Figyelt kérdés
Tehát nem buknál pénzt a betegállomány miatt.

2023. okt. 16. 11:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Először is keresnék egy háziorvost aki egy kicsit rugalmasabb... utána pedig a válaszom határozott IGEN. 1-2 évente vagyok beteg kb. 3 napig, még csak lázam sincs, egyszerűen kifekszem és elmúlik. Ha nem lenne ez a csökkentett táppénz mizéria, vagy esetleg háziorvoshoz se kéne járkálni, azt biztos hogy a 3 hetet még 2 nap pihenés, lábadozás követné.
2023. okt. 17. 04:20
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Nemzetközi pénzügyi cégnél dolgozom, a betegszabadságot (a betegség miatt kimaradt első 15 munkanapot, amikor 70% bér járna) a cég 100%-os bérre egészíti ki, a táppénzt (a 15 munkanapon túli betegség miatti távollét) a bér 70%-ára egészíti ki.

A velem egy csoportban dolgozó kb. 20 ember sosem veszi ki a 15 napot sem, eleve ha nem komoly a betegség, de nem illik vele irodába menni (pl. sima megfázás), akkor otthonról szoktunk dolgozni.

2023. okt. 18. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:
30%
Nem, de akkor nem kattognék azon, hogy félholtan is menjek-e be dolgozni, vagy ameddig bírom hordjam ki lábon
2023. dec. 22. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Igen, mivl erre van a tartalékom! Az egészség megfizethetetlen! A gyakori betegségek pedig jelzések a szervezettől, és nem arra utalnak, hogy na akkor pakoljunk rá még két lapáttal!

Ép testben ép lélek! A meló várhat!

2023. dec. 22. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

Nekem általában annyi vagy több a táppénzem, mint a havi fix alapfizetésem, de ettől még nem változik a személyiségem, és nem fogok csak ezért keresőképtelen állományba menni. Nem az a fajta vagyok ugyanis...

A táppénzt a keresőképtelenné válásodat megelőző, jogszabályban meghatározott irányadó időszakban megszerzett járulékköteles bruttó bér alapján határozzák meg. Ha ebben az irányadó időszakban éppen nagyon jól kerestél (túlóra, jutalom stb.), akkor nyilván több tud lenni a táppénzed, mint mondjuk akár az alapfizetésed.

A lényeg: Akkor vagyok betegállományban, ha valóban nem tudom ellátni a munkám.

2023. dec. 23. 05:03
 16/16 anonim ***** válasza:
84%
2012 óta dolgozok teljes állásban, ezidáig 3 nap betegszabit vettem ki, az influenza miatt volt. Ott konkrétan 96%-os táppénz volt, mert ennyire egészítette ki a munkáltató. Volt ahol 100% volt. Soha nem éltem vele, mert ha kicsit köhögtem, attól meg dolgoztam, covidos voltam egyszer, akkor meg szombatra esett amikor nem tudtam volna dolgozni, mert szarul voltam.
febr. 5. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!