Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ez jó fizetés egy...

NeugasShaman kérdése:

Szerintetek ez jó fizetés egy Data Analyst-nak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezt a kérdést korábban már feltettem egy facebook csoportban is, de ott sajnos

1. mivel a válaszadók nem tudnak anonim módon írni, senki nem írt konkrétumot

2. mivel nem minimálbér + 10%-ot keresek, mindenki lehurrogott hogy "kussoljak" (konkrétan)

Szóval a kérdésem:

Angol és német felsőfokúm van. Angolul gyakorlatilag 100%-ban folyékony vagyok, a német átlagos. Van 4 év pénzügyi (FP&A) tapasztalatom, egy gyártó cégnél voltam (a végén már senior) elemző: Excel, PowerBI, SAP, stb. Ezután átnyergeltem egy amerikai befektetési bankhoz, itt vagyok most másfél éve Data Analyst. Itt naponta használom a Python-t (75%), a C++-t (20%) és az SQL-t (5%). Én alakítom ki a kódbázist, tehát nem az van hogy megkapom hogy "ezt írjam bele" és én beleírom, hanem én találom ki, hogy mit hogyan fogok megoldani.

A fizum alapból 1 millió bruttó volt, amivel felvettek, de egy konkurens nagy cégtől kaptam ajánlatot 1,3-ra és a cégem matchelte, szóval megtartottak a megemelt fizuval, így most 1,3 bruttó a fizum.

Ez az 1,3 szerintetek jó fizunak számít így?

(Bónusz, hogy MIÉRT kérdezem: Azért, mert látok számtalan Senior Data Analyst, Data Scientist, stb. álláshirdetést más, startup jellegű cégeknél ahol 1,7 - 2,1 a tartomány amit megadnak, meg ehhez hasonló jó nagy számok. Nem érzem azt hogy ezt a kiváló fejlődési lehetőségekkel bíró bankot feladnám egyelőre, de nagyon csábítóak ezek a hirdetések..)

Köszönöm szépen az építő jellegű válaszokat, ha vannak!

2023. okt. 12. 07:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem data analystként-igaz 2 éves tapasztalat-650e Ft körül mozog a fizetésem nettóban, mondjuk Csehországban.
2023. okt. 12. 11:35
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

br 1 misiket már lehet akasztani pesti 3-5 év xp-t igénylő kontroller poziknál, ahol jelentős technológiai tudás (pbi, sap, vba) nem elvárás, max előny.

Data scientist pozikra viszont jóval magasabbak az elvárások tudtommal, nem tudom releváns-e összehasonlítani.

Én a helyedben megpályáznék pár releváns pozit, és az ajánlatból kiderülne h mennyi is az annyi. Januártól 10-15% közötti minimálbér emelés várható, szóval 7-8%-t számolhatsz a sajátodra is legalább.

Egyébként így érzésre az átlagbér 90%-án lehetsz. Lehet adnak máshol 1,4-t, de annyiért meg lehet nem érdemes váltani.

2023. okt. 12. 16:48
 13/24 anonim ***** válasza:
Ez szerintem jó. Viszont ha tanulsz némi matekot meg statisztikát hozzá, akkor a data science meg a quant irány is megnyílik, azzal batár pénzeket lehet leakasztani, igaz inkább külföldön, mert itthon ilyen pozik nem nagyon vannak.
2023. okt. 12. 17:26
 14/24 A kérdező kommentje:

11 - Az tök frankó, kb. pont bruttó 1M

12 - Köszönöm, nagyjából ez az én véleményem is!

13 - A Quant igazából nagyon érdekelne, imádom a matekot. Viszont a programozás maga is rettenetesen izgalmas, tuti pl. egy C++ developer se keres rosszul ilyen pénzügyi körökben

2023. okt. 12. 19:38
 15/24 anonim ***** válasza:
Ennyi tapasztalattal kb. ennyit érsz (és ennyit is ajánlott neked a piac). Az a másik állás ennél több tapasztalatot várna el.
2023. okt. 13. 01:13
 16/24 anonim ***** válasza:

MS-nél VP talán?

Énis adatelemző vagyok, bár nulla tapasztalatosként pályakezdőként kerültem szintén amcsi befektetési bankba.

Én bruttó 750-et kapok + szép, bár csak FTC vagyok. Másfél éve itt, első munkahelyem.

Mondjuk én SQL-en kívül nem igazán használok mást.

2023. okt. 13. 07:54
 17/24 A kérdező kommentje:
16- Nem, nem vagyok VP, fonokom lebegteti hogy lehetnek az jovore esetleg. Associate-kent jar ennyi, ezert is gondoltam hogy jol allok fizetesileg, de azok a hirdetesek kicsit megbillentettek :)
2023. okt. 13. 09:52
 18/24 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem is tök jó, VP-ként az emelés mellé még jön a céges autó, vagy annak az ára cash-ben.

Énis úgy hallottam, hogy ez az előléptetés dolog nagyjából fel van hozva már előtte 1-2 évvel, ha a főnököd és az ő főnöke is támogatja akkor az fix.

2023. okt. 13. 10:31
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták többen, befektetési bankhoz képest ez egyáltalán nem rossz. Nyilván lehet jóval többet keresni, ha jól fizető céghez mész, de ennyiből is teljesen normális életszínvonalat lehet fenntartani.
2023. okt. 13. 11:25
 20/24 anonim ***** válasza:
56%
Hello. Nem vagyok kompetens a témában de leírom mit gondolok :D . Szerintem brutto 1,3 millió forint nagyon jónak számít Magyarországon. Ha jól érzed magad a mostani helyeden én nem biztos, hogy váltanék. De ez csak az én véleményem. A béred iszonyat magas, nem fillérekért dolgozol.
2023. okt. 13. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!