Szerintetek ez jó fizetés egy Data Analyst-nak?
Sziasztok!
Ezt a kérdést korábban már feltettem egy facebook csoportban is, de ott sajnos
1. mivel a válaszadók nem tudnak anonim módon írni, senki nem írt konkrétumot
2. mivel nem minimálbér + 10%-ot keresek, mindenki lehurrogott hogy "kussoljak" (konkrétan)
Szóval a kérdésem:
Angol és német felsőfokúm van. Angolul gyakorlatilag 100%-ban folyékony vagyok, a német átlagos. Van 4 év pénzügyi (FP&A) tapasztalatom, egy gyártó cégnél voltam (a végén már senior) elemző: Excel, PowerBI, SAP, stb. Ezután átnyergeltem egy amerikai befektetési bankhoz, itt vagyok most másfél éve Data Analyst. Itt naponta használom a Python-t (75%), a C++-t (20%) és az SQL-t (5%). Én alakítom ki a kódbázist, tehát nem az van hogy megkapom hogy "ezt írjam bele" és én beleírom, hanem én találom ki, hogy mit hogyan fogok megoldani.
A fizum alapból 1 millió bruttó volt, amivel felvettek, de egy konkurens nagy cégtől kaptam ajánlatot 1,3-ra és a cégem matchelte, szóval megtartottak a megemelt fizuval, így most 1,3 bruttó a fizum.
Ez az 1,3 szerintetek jó fizunak számít így?
(Bónusz, hogy MIÉRT kérdezem: Azért, mert látok számtalan Senior Data Analyst, Data Scientist, stb. álláshirdetést más, startup jellegű cégeknél ahol 1,7 - 2,1 a tartomány amit megadnak, meg ehhez hasonló jó nagy számok. Nem érzem azt hogy ezt a kiváló fejlődési lehetőségekkel bíró bankot feladnám egyelőre, de nagyon csábítóak ezek a hirdetések..)
Köszönöm szépen az építő jellegű válaszokat, ha vannak!
br 1 misiket már lehet akasztani pesti 3-5 év xp-t igénylő kontroller poziknál, ahol jelentős technológiai tudás (pbi, sap, vba) nem elvárás, max előny.
Data scientist pozikra viszont jóval magasabbak az elvárások tudtommal, nem tudom releváns-e összehasonlítani.
Én a helyedben megpályáznék pár releváns pozit, és az ajánlatból kiderülne h mennyi is az annyi. Januártól 10-15% közötti minimálbér emelés várható, szóval 7-8%-t számolhatsz a sajátodra is legalább.
Egyébként így érzésre az átlagbér 90%-án lehetsz. Lehet adnak máshol 1,4-t, de annyiért meg lehet nem érdemes váltani.
11 - Az tök frankó, kb. pont bruttó 1M
12 - Köszönöm, nagyjából ez az én véleményem is!
13 - A Quant igazából nagyon érdekelne, imádom a matekot. Viszont a programozás maga is rettenetesen izgalmas, tuti pl. egy C++ developer se keres rosszul ilyen pénzügyi körökben
MS-nél VP talán?
Énis adatelemző vagyok, bár nulla tapasztalatosként pályakezdőként kerültem szintén amcsi befektetési bankba.
Én bruttó 750-et kapok + szép, bár csak FTC vagyok. Másfél éve itt, első munkahelyem.
Mondjuk én SQL-en kívül nem igazán használok mást.
Akkor szerintem is tök jó, VP-ként az emelés mellé még jön a céges autó, vagy annak az ára cash-ben.
Énis úgy hallottam, hogy ez az előléptetés dolog nagyjából fel van hozva már előtte 1-2 évvel, ha a főnököd és az ő főnöke is támogatja akkor az fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!