Ha táppénzen vagy, és elhagyod az otthonod, akkor orvoshoz, gyógyszertárba max kórházba mehetsz. Ha valaki észre vesztéged az utcán, pl... egy főnök, vagy kolléga, és ők úgy látják hogy neked nincsen semmi bajod, akkor ki is rúghatnak. Ezt nevezik táppénz csalásnak.
Anno 5-8 éve, az Audiban ebből hatalmas bajok voltak, rengeteg embert rúgtak ki emiatt.
Betegen otthon kell maradni!
3. vagyok. Ez ebben a formában nem teljesen igaz.
Munkaügyekre specializálódott ügyvéd példáit hozom fel:
Sebészorvos karját töri. Nyilván így nem tud operálni, tehát betegállományban lehet. De előadást tud tartani egyetemen, konferencián. Egyes betegségeknél a nyaralás is a gyógyulást elősegítheti.
6-os!
Az általad leírtak felől erős kétségeim vannak. Pontosan azért, amit a 7-es válaszoló írt.
Attól, hogy egyik helyen keresőképtelen vagyok, még a másik helyen végezhetek munkát, ahol nem vagyok keresőképtelen.
Az Audi pedig nem fog olyat csinálni, ami tömeges munkaügyi pert generálhat. Ebben biztos vagyok. Ugyanis a felmondást meg kell indokolni, és az indoknak valósnak kell lennie. A bizonyítás ilyen esetben a munkáltatót terheli.
Ahhoz, hogy valamire rá lehessen húzni, hogy táppénz csalás, előbb a NEAK-nak kell vizsgálódnia és neki kell ezt megállapítania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!