Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki magyarázza el nekem,...

Valaki magyarázza el nekem, hogy miért kell az előző munkahely papírjai az új munkahelyhez?

Figyelt kérdés

Most kaptam állandó munkát.

Már 3 éve nem dolgoztam, csak szezonális munkát.

Minek az új munkahelyemnek a három évvel ezelőtti papírom?

Meg csodálkoznak.

Meghalt mindenkim és örököltem, amiből adtam el ingatlanokat.

Most mi van akkor, ha 3 évig nem dolgoztam állandó melót?

Nem is ez a lényeg, de minek nekik az, hogy hol mennyi adót fizettek utánam? Vagy ilyenek... Ott a TB kiskönyvem. Minek nekik 3 évvel ezelőtti papír?

Nyilván beviszem. De ahhoz is mi köze az új munkahelynek pl. hg mennyit kerestem?

Mert azt értem, hogy a munkaügyi központnak kell egy állás keresési járadék megállapításához, hogy mennyi járulékot fizettek utánnam, de egy munkahelynek mi a francnak kell előző papír?

2023. okt. 9. 12:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod nincs és kész.
2023. okt. 9. 12:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A csodálkozás után mit mondtak? Miért kell nekik?
2023. okt. 9. 12:52
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

Mondd nekik, hogy még soha nem dolgoztál, nem voltál rászorulva.

Vagy mondd azt, hogy 200 km-re vannak a papírok vidéken.

Amúgy mi az a tb kiskönyv?

2023. okt. 9. 13:19
 4/15 A kérdező kommentje:
OEP kiskönyv. Bele vannak írva a korábbi munkahelyeim.
2023. okt. 9. 13:22
 5/15 A kérdező kommentje:

De arra lennék kíváncsi, hogy miért kell előző papír az új munkahelynek. Nem értem!

Hozzáértő elmagyarázhatná!

2023. okt. 9. 13:23
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjad, hogy elvesztek.
2023. okt. 9. 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
Miért nem az adózás, pénzügyek rovatban tetted fel a kérdést? Ott vannak a téma szakértői.
2023. okt. 9. 13:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A törvény szerint az OEP kiskönyvet le kell adni nekik belépéskor. Amikor megszűnik a munkád, akkor kitöltve visszaadják. Ez a rend. A törvény/rendelet indoklását csak részben értem. Azért csak részben, mert amikor módosítottak a személyi igazolványon, meg megszüntették a munkakönyvet, azzal indokolták, hogy hátrányos lehet a munkavállalónak.
2023. okt. 9. 14:42
 9/15 anonim válasza:
100%
Az alábbi linkben minden infó benne van, még a benyújtandó dokumentumok formátuma is. Hajrá! Amúgy fontos, az előzmények miatt, mely adóelőleg , tb ellátásokra való jogosultság megállapításához elengedhetetlenül szükséges, illetve van e rendezetlen tartozása az előző munkáltatónál. No ez bemondásra nem megy. [link]
2023. okt. 9. 14:53
 10/15 anonim ***** válasza:
És akinek nincs oep kiskönyve az hol tud kérni?
2023. okt. 9. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!