Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az embereknek miért nincs...

Az embereknek miért nincs pénzzük? Szerinted tehetnek róla?

Figyelt kérdés
Folyamatosan azt tapasztalom, hogy az emberek jelentős részének nincs pénze. A havi megélhetésért küzdenek. Elcsodálkozok, hogy miért?

2023. okt. 4. 14:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem vitát akartam generálni. Köszönöm az eddigi válaszokat:) !
2023. okt. 4. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:
17%
süti paszmek, süti :D
2023. okt. 4. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ennek több oka is van. Első, hogy romokban az oktatás, az emberek tobbségénél nincs pénzügyi tudatosság, csak élnek egyik napról a másikra. Hogyha családban nincs olyan személy, akihez fordulni, tanulni lehet ilyen témában, akkor szinte biztos, hogy következő generációnál is ez lesz a helyzet. Ha a családod lehúz, negatívan néz az oktatásra, nincs pénze finanszírozni a képzés, akkor patthelyzet van.

Másik probléma a politika, korrupció, lásd mennyi levonás van a fizetésből, mégis szar az út, egészségügy, oktatás.

Harmadik, hogy Magyarországnak nincs annyi pénze, mint más nyugati országnak. Itt leginkább termelés van, más, külföldi cégek hoznak feladatot, miközben a tőkét elviszik az anyaországba.

Negyedik, a munkavállalóknál is virágzik a korrupció. Emberek többsége feketén, ugyeskedve van bejelentve, ami lenyomja a béreket és nem lehet tervezni vele.

2023. okt. 4. 17:31
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

Persze, hogy tehetnek róla.

De aki Orbánra szavaz, az meg is érdemli.

2023. okt. 4. 18:15
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

Mert szerinted ki más tehet róla ha nem ök maguk?

Jah tudom biztos soros miatt szegények!

2023. okt. 4. 19:57
 16/19 anonim ***** válasza:
81%
Soproni vagyok itt viszonylag jo a helyzet. Sok ember ingazik ausztriaba és hazahoz 1500-2000 eurót. Es miattuk meg munkaeröhiany van a városban, szakmával itthoni reszen is lehet boldogulni. Persze Budapestet leszamitva sztem itthon a legjobb kornyek
2023. okt. 4. 21:20
 17/19 anonim ***** válasza:
27%
Azért, mert minden az ötszörösébe kerül, mint pár éve, csak a béreket alig emelik. Ki kell költözni nyugatra, ha teheted. Én ezt tettem és örülök neki.
2023. okt. 4. 21:22
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

Kerdezo, ismered azt a fogalmat, hogy alulfizetettseg?

Elektronikai muszereszkent keresek 315 000 ft nettot, 4 muszakban.

Van egy egyetemista lanyom, de ugy adozom, mint egy egyedul allo.

A bruttom 60 %-at kapom meg, brutto 500 -bol marad nekem kb. 300 ezer.

A felesegem tartos beteg, lenyegeben 1 fizetesen vagyunk, ami kis tart kb. 3 hetig.

Szulok, nagyszulok mind meghaltak.

Van egy kollegam, van 2 autoja, meg 3 motorja, szulok, nagyszulok szarjaK neki a penzt.

Magyarorszagon az szamit ki all mogotted, itt sajat erobol csak nagyon kevesen boldogulnak.

2023. okt. 5. 02:29
 19/19 anonim ***** válasza:
59%
Vannak elcseszett életutak, ahol valaki tényleg nem tehet róla, de általában a szegénység az a mentalitás eredménye. Legalábbis én ezt látom az általam ismert csórókon. Nagyon is tehetnek róla _általában_.
2023. okt. 6. 09:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!