Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megtehi ezt a cég? Mi erre a...

Megtehi ezt a cég? Mi erre a megoldás

Figyelt kérdés

Ismerősöm egy idősebb hölgy aki egy élelmiszer boltban eladó.

A bolt néhány emberrel megy a városban relatíve nagy forgalommal.

Na és ez lenne a probléma hogy a hölgy már már "haldokolva" is elmegy dolgozni arra hivatkozva hogy "hát nincs más ember nincs eladó helyettem meg Irénke is beteg"

Kérdem én ezt nem a cégnek kellene megoldania? Lebetegszik 1-2 ember és megáll a működés?

Szabályosan rossz nézni hogy a hölgy ott áll majdnem sírva a kasszánál.

Merre lehetne ezt a kérdést tovább vinni? Meg lehet egyáltalán erre fognija a vállalatnak hogy a kis létszám miatt ez van? Feltételezem a munkáltató multi céget nem fogja érdekelni. De gondolom van felettes szervük is.

Új vagyok a munka világában szóval nézzétek el nekem.

Kőszönöm.

2023. szept. 26. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem sok mindent tudsz tenni. Munkavállalói érdekképviselet gyakorlatilag nincs Magyarországon, a cégek meg úgy viszonyulnak a témakörhöz, hogy ha meggebed valaki a munkában, akkor vesznek fel az utcáról mást, - a személyes anyagi érdekeiken kívül semmi más nem érdekli őket. Rossz irányba haladunk és ennek addig nem lesz vége, amíg egyszer - jó lovas nemzethez méltóan át nem esik a magyar a ló túloldalára és - nem fejezi ki nemtetszését egy erőszakhullámba torkolló szélsőséges megmozdulás sorozattal. B-opció, hogy katapultál innen, akinek csak módjában áll és van hozzá mersze.
2023. szept. 26. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Ez alapvetően nem a munkáltatón múlik hanem a munkavállalón.

Az ismerősöd (nevezzük Marikának) hibázik amikor betegen bemegy.

A munkáltató hülye lenne azt mondani, hogy ne menjen. Menjen, ha ennyire ostoba. Kit érdekel.

Normális esetben Marika szépen felhívja a munkáltatót hogy beteg, elmegy az orvoshoz, az kiírja egy hétre. És Marika magasról leszarja, hogy a munkáltató hogyan oldja ezt meg. Nem az ő dolga. Az ő dolga az, hogy minél előbb felépüljön és újra munkaképes legyen. A munkáltató meg majd szervez plusz embert másik üzletből, vagy tart egy bárhol bevethető tartalékot.

Sajnos Magyarisztánban arra kondicionálták/ják a munkavállalót, hogy akár az egészsége árán is a munkáltató érdekeit tartsa szem előtt, mintha nem lenne más választása. Amíg ilyenek a Marika nénik, addig a munkáltató nincs rákényszerítve a másik megoldás keresésére.

2023. szept. 26. 10:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi 2-es hasonlóan gondolom én is.

Még annyi hogy Marika néni a többi dokgozó miatt megy be hogy nekik ne kelljen szívni mert amúgy nagyon összetartanak. Bár ez így sem kifogás..

2023. szept. 26. 10:40
 4/9 anonim ***** válasza:
38%

ez így működik... majd megszokod.

Ha otthagyod a helyedet és elmész táppénzre, még aznap vesznek fel valakit a helyedre aki akar dolgozni.

2023. szept. 26. 11:23
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Látod, négyes, pont te támogatod ezt az embertelen rabszolga-rendszert.
2023. szept. 26. 11:59
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem támogatok én senkit. Nem vagyok munkáltató, nincs cégem. Munkavállaló vagyok. Elmondtam a tapasztalataimat. Ennyi. Felőlem lepontozhattok, de az igazságon ez mitsem változtat.

Sajnálom újonckám, de hamar rá fogsz jönni hogy nagyon nem olyan az élet meg a munka mint amit a filmekben látsz. Kemény a valóság. Akár boltban dolgozol, akár irodában, bankban. Gyári munkát meg meg sem merem említeni...

A munkáltató dolga lenne igen. De nem foglalkozik vele. Nálunk mindig azt mondja, hogy leszarja hogy ki hova mikor miért megy, csak mindig legyen elég ember. (még jó is így, mert magunk között megoldjuk a szabit, táppénzt, stb és nem pofázik bele.) Sokszor megyek be úgyis hogy húzom a belem, hogy a másik el tudjon menni a gyereke karácsonyi előadására. Nekem nincsgyerek, úgyhogy megyek inkább melózni, legyen otthon az akinek van család.

Ahol meg a munkáltató adja az ütemet és ő mondja meg ki mikor mehet bárhová, akkor meg az lenne a bajod.

Az ismerősöd tudja miért megy oda ilyen állapotban. Te meg majd megtudod.

Jöhet erre is a piros apukáim! A színvakoknak mondom nehogy eltévesszék: a jobb oldali pötty a piros.

2023. szept. 26. 12:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Az újoncka egy multi cégnél dolgozik irodában ahol nagy az emberközpontúság egymás segítése és a munkáltató sem használ ki ha beteg vagy. Én maximálisan megvagyok elégedve ennél a cégnél ilyen témában.

Épp ezért háborít fel hogy máshol nem így működik mint nálam.

2023. szept. 26. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
1000-ből 1...
2023. szept. 26. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Válaszolok a kérdésedre.

"Megtehi ezt a cég?"

Hivatalosan nem, de gyakorlatilag igen, mert sok Marika van még, aki betegen bemegy dolgozni.

"Mi erre a megoldás"

Nem kell betegen bemenni dolgozni. Ennyi...

2023. szept. 27. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!