Az gyanús ha 1 cég egy bizonyos pozícióra már július óta (tehát 3 hónapja) keres embert?
Milyen munkáról van szó?
Minden is lehetséges. Korábban voltam olyan helyen, ahol elmondták a feltételeket és visítva menekültem. Vállalhatatlan. Leendő kolléga is mondta, hogy néhány hét után felmondanak az emberek. Lehet olyan is, hogy nincs megfelelő ember, a céggel nincs semmi baj.
Az "én helyemre", pontosabban kollégám helyére legalább tavasz óta, azaz fél éve keresnek. Akkor lépett le az első fecske.
Az már más kérdés hogy azóta én is kiléptem, mostmàr valóaz én helyemre is. Nagy cégeknél, nagy csapatokban, ahol többen is végzik ugyanazt a munkakört, lehetséges hogy folyamatos a keresés. 10 emberből biztos hogy van minimum egy aki épp kilép / szülni megy / előrelép, ezért pótolni kell. Az is lehet, hogy a 3 hónapodat megelőző időszakban volt valamiféle létszámstop, és csak egyesével, egymás után tudják töltögetni a helyeket. Gyanúsnak nem mondanám, de nem árt tudni az okokat. Normális esetben, ahogy írtam, nem egyetlen embert keresnek hónapokig, csak ez a hirdetésből nem derül ki.
Erre nincs egyértelmű válasz.
Gyanús lehet, mert lehet azt is hinni, hogy olyan szintű a fluktuáció, hogy jobb állandó jelleggel hagyni egy hirdetést, mert átlag 3-6 hónapot marad valaki.
De simán lehet, amit többen előttem is leírtak, hogy nem találják a megfelelő jelöltet, vagy borzasztóan hosszú kiválasztási folyamat zajlik a háttérben. Ez multiknál elég jellemző lehet.
Szóval ennyiből nem lehet eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!