Horváth Koppány kérdése:
Létezik olyan bérkalkulátor, ahová azt tudom beírni, hogy ha egy bizonyos adott hónap közben keletkezik új munkaviszonyom, akkor a havi béremnek mekkora lesz pontosan ez az első havi részösszege?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy nem olyan egyszerű ezt kiszámolni, mert pl hétvégére nem jár bér, ha jól tudom és még szerintem lehet több buktatója is az egyszerű kiszámolásnak sajnos...2023. jún. 26. 22:35
1/6 anonim válasza:
Ezt egy sima excel is tudja. Leosztod a teljes összeget napokra és felszorzod a belépés óta elteltekkel.
2/6 A kérdező kommentje:
De mely napokra?! Csak munkanapokra, nem naptári napokra, igaz? Általános,irodai, h-p munkarend esetén! És ez a számolás egységes teljesen mindenütt (pl állami szféra-versenyszféra!)?
2023. jún. 27. 06:14
3/6 anonim válasza:
Ha te brutto 300000ert dolgozol 20napon keresztul es a tort honapban csak 8napot mesz mert ugy kezdesz akkor a 8/20ad reszet kapod a berednek. Vagyis a 2/5et, ami pont 40%
Erted a logikat?
4/6 A kérdező kommentje:
Ezt értem, nekem csak az a kérdésem, hogy havi fix bérben és csak hétköznap dolgozóknál sima versenyszféra esetében csak a munkanapokat kell számolni, csak azokra fizetnek bért (mert pl elektronikus munkaidő nyilvántartó rendszerben hó végén nálunk a (munka nélküli) hétvégéket is láttamoztatni kell attól függetlenül!...)?
2023. jún. 27. 17:43
5/6 anonim válasza:
Senki nem fizet a munka nelkuli napokert. Csak a munkanapokat vedd figyelembe.
6/6 anonim válasza:
Ha fix bér esetén az adott hónapban található munkanapok számával számoljál csak.
"elektronikus munkaidő nyilvántartó rendszerben hó végén nálunk a (munka nélküli) hétvégéket is láttamoztatni kell attól függetlenül!
Ez valószínűleg azért van így, mert vannak dolgozók, akik nem havi fix béresek és/vagy hétvégén is járnak dolgozni. A cég nem alkalmaz a különböző bérezési forma eltérése miatt több munkaidő-nyilvántartó rendszert, csak egyet. Semmi különös, nem kell túlgondolni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!