Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet, hogy a szakmunká...

Hogyan lehet, hogy a szakmunkások fizetése megháromszorozódott, megnégyszereződött?

Figyelt kérdés

Amikor még én voltam tini, akkor a szüleim is így fenyegettek tanulj, mert ha nem leszel mérnök hónap végén nem eszel, ez volt a fenyegetés. Nettó 80-120 nettókat kerestek 2015 környékén felénk a szakmunkások. Tök természetes volt, hogy aki szalagmunkás az nettó 60-70 ezreket kap ,és hónap végén már nem tudja miből veszi a kenyeret.

Ma szinte szalagon is a 250 nettókat megkapják, szakmunkások a nettó 3-400 ezreket.

Mit sírsz lettél volna mérnök, ehetnél a hónap végén mondták akkoriban.

2023. szept. 25. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Amire fizetökepes kereslet van az megdrägul...amire meg nincs az olcsobbä välik.
2023. szept. 25. 13:36
 2/9 A kérdező kommentje:

Amikor én tini voltam 10 évvel ezelőtt, egy targoncás nettó 80-100at keres, ma simán 300 nettót. Szó szerint mondták felénk, kétkezi munkások ne panaszkodjanak legyenek mérnökök, így ehetnek a hó végén.

Nagyon durva volt, most meg mindenhol emberhiány pedig simán 250 nettókat meg lehet keresni 8 osztállyal.

2023. szept. 25. 13:59
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Anno a vendeglätosok zöme csak szezonozott, azaz nyäron otthon, telen külföldön dolgozott. Aki beszelt kicsit is külföldiül az az utobbi 15-20 evben inkäbb elment külföldre mert annyival jobbak voltak a munkakörülmenyek. Szakmunkäs vagyok, nem rinyälok a fizum miatt es a rämbizott feladatokat ugyanugy hanem jobban elvegzem mint egy nemet... Mondjuk annyit is keresek mint egy nemet, söt inkäbb jobban...
2023. szept. 25. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Épìtőiparban dolgozom mint mérnök. A cégek többsége jelenleg biztos, hogy anyagilag jobban megbecsüli azt ha talál egy jó szakembert magának mint egy irodai diplomás dolgozot. Palyakezdo mérnököknek is jopar évet le kell húznia és fejlődnie hogy berben ott legyen mint egy tényleg megbecsült szakember. Durva de ez van. Kereslet és kínálat. Jó köművest, acsot vagy hasonlót találni nagyon nehéz. Előbb talal sok cég 10 diplokast mint egy jó szakít.
2023. szept. 25. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
És a szakmunkasok bersavjat nyugodtan javithatnád felfele a 300-400 ezres sávból a 400-500 körülire amit megkaphatnak túlóra nélkül és hétvégén még megy a maszek nekik
2023. szept. 25. 17:11
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

“ Amikor én tini voltam 10 évvel ezelőtt, egy targoncás nettó 80-100at keres, ma simán 300 nettót.”

“ pedig simán 250 nettókat meg lehet keresni 8 osztállyal.”

És? Sajnos ezek ma már nem valami acélos fizetések. Normális mérnöki diplomával meg tapasztalattal még most is jól lehet keresni

2023. szept. 25. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:
37%

Az ország és a világ el van árasztva mérnökökkel, ceruzatolókkal.

A szakmunkásokra van kereslet meg igény. Minden egyes országban többet keres pl. egy víz és csôszerelô, mint egy irodai kukac. A szakmunkàsok azok akik termelnek. Rég lejárt már az a lemez, hogy fiam mérnöknek tanulj. Nem volt más, mint presztizs kérdés. Szûlô szégyelte, hogy az arany fia targoncás. Most ki never utoljára?

2023. szept. 26. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

300-400 netto szerintem messze van a jo fizetestol. Mikor utoljara Magyaroszágon dolgoztam akkor netto 140 korul vittem haza szakmunkaskent. Azota keves idot toltottem otthon viszont hallottam hogy milyen fizetek vannak, pl 200 korul keresnek a szakmunkasok. Csodalkoztam is mert annak idejen en nagyon orultem volna 200nak, viszont nagyon tavol alltam attol a fizetestol. Most elvileg 1700-at tudnek keresni orankent.

Most legutobbi latogatasomkor kicsit vasarolhattam is es azt vettem eszre hogy alig olcsobb itt mint kint, viszont 3x annyit keresek mint amennyit itt ajanlananak.

A ruhazat ugyan annyiba kerul, elektronikai eszkozok szinten, benzin dragabb, hasznalt autok legalabb annyiba kerul otthon is.

Egyedul a lakhatas es a szolgaltatasok amik lenyegesen olcsobbak Magyarorszagon. Ha a hazam ki lesz fizetve akkor siman megelek kint a a fizetesembol mert szolgaltasokra keveset koltok.

2023. szept. 27. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:
33%
Azért az sem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgozik valaki azért a pénzért egész nap. Egy kőműves ki van téve az időjárásnak, porban, koszban dolgozik. Egy mérnök meg ül a gép előtt a légkondicionált irodában. 60-70 évesen azért nem olyan jó az állványon ugrálni, vagy görnyedni a beton felett, míg egy mérnök kényelmesen eldolgozgat még 80 évesen is.
2023. szept. 27. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!