Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szociológiát érdemes lehet...

Szociológiát érdemes lehet elvégezni?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, hogy ne, mert nem lehet vele munkát kapni, mások szerint meg tök jó, mert sok statisztikát, kutatásmódszertant tanulnak, lehet vele menni adatelemzőnek

2023. szept. 5. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Igen, nagyon jó szak, ha megnyomod az R programozást és a statisztikát, utána pedig továbbmész elte survey statisztikára vagy hasonló mesterszakra.

És egyetem mellett keresel gyakornoki helyet például multik piackutatási osztályán vagy piackutató ügynökségnél.

2023. szept. 5. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereted a matekot, valószínűségszámítást, mért ne?

Az a szempont, mivel fogod tölteni a napjaidat, és azt élvezed-e.

Nem feltétlen mástól kell várni a munkát, megszerezheted magadnak is.

Jobb az adózás úgy, mint alkalmazottként.

2023. szept. 5. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha érdekel, miért ne?

Én másodéves szoc hallgató vagyok, ha kérdésed van írj nyugodtan. Az első év azért nehéz, elég nagy váltás amúgy is az egyetem a gimihez képest.

De amint belerázódsz az egészbe, nagyon jó buli. Nem nevezném egyszerűnek egyébként, mert sok szempontból meg kell felelned, kell matek is, és azért elég sok a nagy terjedelmű beadandó.

De a matekos, infós része (stat, kvanti) is abszolút teljesíthető, azt is élvezem. :D

kicsit off topic, de hozzáteszem:

anglisztikán voltam 1 évet, ELTE BTK, ég és föld az ELTE BTK és az ELTE TÁTK tapasztalatom szerint, sokkal színvonalasabbnak érzem az oktatást.

2023. nov. 16. 23:51
 4/6 anonim ***** válasza:
3: Milyen hosszú szak, heti hány órával?
2023. nov. 17. 02:34
 5/6 anonim ***** válasza:
3 év (6 félév). nekem most lájtos ez a félév, mert első évben nagyon sok tárgyat letudtam így most csak 4 órám van a héten. következőben már szopóbb lesz
2023. nov. 17. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha unatkozol, s nincs jobb ötleted, akkor igen.
2023. nov. 18. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!